Paragrafen

Iets voor jou?

Wil jij kennis opdoen van de installatietechniek en op de bouwplaats de taal van installateurs spreken? Bekijk dan dit keuzedeel! Na afronding van dit keuzedeel zal je niet als erkend vakman zelf installaties repareren of installeren. Wel weet je door de opgedane kennis op de bouwplaats makkelijkere gesprekken te voeren waardoor samenwerken met installateurs vlotter verloopt. 

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

De cursus Elektro- en installatietechniek voor de bouw laat je kennismaken met installatietechniek. Eerst komen de W-installaties en daarna de E-installaties aan bod. Ook leer je over domotica. Naast kennis over de installaties en hoe deze werken en aangesloten worden, doe je kennis op over nieuwe materialen en begrippen. Net als in de bouw zijn er voor de installateurs regels en normen waar ze zich aan moeten houden. 

Je leert de volgende werkzaamheden: vervangen van een kamerthermostaat, installeren van een deur, monteren van wandcontactdozen en leidingen in een holle wand, inbouwcloset aansluiten, monteren wastafel inclusief kraan en afvoer, werken met energie-apps.

Daarnaast komen in dit keuzedeel de volgende thema's aan bod: 

  • Installatietechniek
  • Werktuigbouwkundige installaties
  • Elektrotechnische installaties
  • Domotica

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen worden aangeboden via het digitale leeromgeving van Bouwinfranet.

Examen

Het keuzedeel wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen.

  • Het theorie-examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen.
  • Het praktijkexamen bestaat uit het plaatsen van een close-in boiler.

Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-verklaring. 

Zonnepanelen

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.