Overslaan en naar de inhoud gaan

Overstappen van havo 3 naar mbo

Hebt u op school een havist die zijn overgangsrapport naar havo 4 heeft? En gaat hij steeds met de hakken over de sloot? Grote kans dat hij meer een doener is. En dat komt goed uit, want hij mag met dit overgangsrapport al starten in het mbo, waar praktijkwerk veel meer centraal staat. Hij is dan ook van harte welkom op een van de mbo-opleiding van Aventus in Apeldoorn, Deventer of Zutphen. Hier leert hij meteen al een vak. 

Grootste verschil met HAVO

Het grootste verschil voor uw leerling? Dat hij meer met de praktijk bezig gaat en minder met de theorie. Zo werkt hij bijvoorbeeld volop in praktijkruimtes, gaat hij op stage of start hij met een leerbaan. 

Grootste voordeel

Met zijn mbo-diploma kan uw leerling straks alsnog doorgroeien in het hbo. Sterker nog, soms krijgt hij zelfs vrijstellingen. Bijvoorbeeld als hij in het laatste jaar bij ons een doorstroomprogramma naar het hbo volgt. Gaat hij daarna naar een hbo-school in de regio? Dan loopt de overstap extra soepel. Aventus werkt namelijk samen met onder meer Saxion, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Windesheim. 

Meer weten?

Schakel ons in voor voorlichtingsactiviteiten. Of stuur uw leerling meteen door naar de open dagen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. 

Check onze contactpagina voor bereikbaarheid en openingstijden van onze Klantenservice..