Een passende vervolgstudie en een fijne mbo-school kiezen kan een flinke uitdaging zijn. Een belangrijke keuze, waar ook jouw kind waarschijnlijk zelf de beslissing in wil maken. Geen probleem, maar een beetje begeleiding om tot de juiste keuze te komen kan geen kwaad. En daar kun jij als ouder een belangrijke rol in spelen. Want hoe komt een kind nou tot de juiste keuze? Hoe beter jij je kind helpt in dit proces, hoe groter de kans is dat hij/zij een 'echte' geschikte opleiding vindt en een diploma behaalt. Wij geven je graag een aantal tips, checklist en nuttige informatie. 

Teasers

Over Aventus

Bij Aventus zorgen wij ervoor dat het talent van jouw kind alle ruimte krijgt en helpen we bij het ontwikkelingen van zijn of haar kwaliteiten. Zo is jouw kind straks klaar voor de toekomst!

Stel de juiste vragen

Weet jouw kind nog niet wat hij of zij wil gaan studeren? Het helpt om bepaalde vragen te stellen waardoor ze er (meer) achter komen wat ze echt leuk vinden of waar hun talent ligt. Bekijk onze vragenlijst en vul deze samen in. Door niet vanuit beroepen en opleidingen te redeneren maar vanuit de kwaliteiten van jouw kind komen jullie misschien tot verrassende inzichten.

Tips voor studiekeuze

Met onze tips, handige data en achtergrondinformatie kun jij je kind ondersteunen bij de keuze van een mbo-opleiding. 

Teasers

Studiebegeleiding

Je kind leert bij Aventus stap voor stap hoe hij zelf zijn studie in de hand neemt.

Aanschaf leermiddelen

Waar kan ik de leermiddelenlijst vinden? En waar kan ik deze bestellen?

Mbo-studentenfonds

Het mbo-studentenfonds is een regeling voor degenen die de verplichte boeken, leermiddelen en andere schoolkosten niet kunnen betalen.

Teasers

Ouder-account

Met het ouder-account krijg je toegang tot het rooster, de studievoortgang, contactpersonen en de optie om ziekte/verlof te melden.

Vraag het magazine aan

Je hebt bijna ons magazine te pakken! Je kan kiezen tussen het jongerenmagazine, de BBL-brochure en een digitaal magazine voor ouders.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het mbo bij Aventus? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen (FAQ's) voor ouders. Wie weet staat je antwoord erbij.

Teasers

Contact en locaties

Bekijk de communicatiekanalen en de locaties van Aventus.