Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeratelier Zorg & Welzijn

Leeratelier Zorg

Korte scholing voor de zorg en welzijn maken we met onze scholingswerkplek Leeratelier Zorg & Welzijn laagdrempelig. Mbo-scholing volgen is immers leuk en leerzaam, maar het inschrijven voor een cursus, keuzedeel of certificaat kan lastig zijn. Gedachten als: ‘Kan ik het wel? Vraag ik niet teveel van mijzelf? Is het veel theorie?’ kunnen oppoppen. 

 

We bieden met het Leeratelier Zorg & Welzijn een plek die geleid wordt door een betrokken team van docenten. Dat team kijkt samen met jou naar de beste route om het gekozen scholingstraject tot een succes te brengen. Zo is er de optie om vanuit huis te leren en hoef je niet elke week naar Aventus toe. Jij bepaalt het tempo, krijgt daarbij persoonlijke begeleiding en hebt dus de vrijheid om op je eigen manier een kort scholingstraject af te ronden.

Aanbod

Ons aanbod bestaat uit verschillende cursussen, keuzedelen en mbo-certificaten. Via onderstaande buttons kom je bij het aanbod. Ben je op zoek naar maatwerk? Dat is bespreekbaar met één van onze relatiemanagers. Vind hier ons aanbod voor praktijkverklaringen in het kader van het Ontwikkelpad Kinderopvang

Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe lang een scholingstraject duurt bij Leeratelier Zorg & Welzijn verschilt per traject. Wij noemen het korte scholing en geen opleiding, omdat het om korte trajecten gaat. Van een paar weken tot een paar maanden. Het is de bedoeling het op je eigen tempo te volgen. Lees hieronder hoe het praktisch in z’n werk gaat:

 

 • Aanmelden
  • Je kiest uit het scholingsaanbod zorg of welzijn en meldt je hiervoor, in samenspraak met je werkgever, aan. Dit kan een cursus, keuzedeel of certificaat zijn. Je wordt geïnformeerd wanneer je startmoment is.

 

 • Startmoment
  • Hét moment dat jouw scholingstraject start. Je bent hierbij aanwezig.
  • Lees je in via deze pagina over wat belangrijk is voor je studie start.
  • Je ontmoet jouw docenten en andere deelnemers van Leeratelier Zorg & Welzijn.
  • Je ontvangt jouw moduleboekje. Dit past bij jouw gekozen scholingstraject.
  • Je hoort meer over het programma van Leeratelier Zorg & Welzijn.
  • Er is ruimte om samen met je begeleiders te kijken naar jouw route. Daardoor wordt duidelijk hoe je jouw scholing gaat invullen.

 

 • Elke dinsdag is de scholingswerkplek van Leeratelier Zorg & Welzijn open (behalve in schoolvakanties)
  • Tijdstip: 16:00u – 20.00u
  • Locatie: Laan van de Mensenrechten, Apeldoorn
  • Je komt hier naartoe om vragen te stellen, een workshop te volgen of om gewoon aan je scholingstraject te werken.

 

 • Examen
  • Uiteindelijk word je getoetst. Dit gebeurt meestal in de praktijk bij de werkplek van je werkgever. 
  • Er zitten meestal geen theorietoetsen in het programma.
  • Geslaagd? Gefeliciteerd!

Voor werkgevers

Ben je werkgever en meld je graag een medewerker aan? Dat kan! De trajecten binnen Leeratelier Zorg & Welzijn zijn Derde Leerweg trajecten. Dat betekent dat er geen verplichting is om het onderwijs te volgen. Met zelfstudie en met hulp van digitale programma’s is ons onderwijs goed te volgen. 

 

Onze ervaring leert dat deelnemers graag naar de scholingswerkplek van Leeratelier Zorg & Welzijn komen. Docenten coachen de deelnemers in hun leerproces, geven theorie of geven de mogelijkheid om te oefenen in praktijklokalen. Een traject wordt afgesloten als de deelnemer aantoont de kerntaken en werkprocessen te beheersen. Vaak wordt dit geëxamineerd bij de werkgever in de praktijk.

Leven Lang Ontwikkelen

We leven in een continu veranderde wereld. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die bij Leeratelier Zorg & Welzijn scholing volgt, regie neemt over zijn of haar leerproces. Dit houdt in dat iemand meer eigen verantwoordelijkheid krijgt, flexibel leert omgaan met veranderingen en onderzoekende houding aanneemt: de Knowmad. Dit stimuleert een leven lang ontwikkelen (LLO). Door een betrokken team van docenten is de begeleiding persoonlijk en is het ook mogelijk eigen regie te nemen. 

Contact

Heb je vragen of wil je overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze relatiemanagers:

Esther Gaastra voor Zorg via e.gaastra@aventus.nl

Marylou Straus voor Welzijn via m.straus@aventus.nl