Paragrafen

Investeer in de ontwikkeling van jouw medewerkers met Praktijkleren bij Aventus. Wil je jouw werknemers effectiever inzetten? Overweeg je personeel aan te nemen voor wie het behalen van een diploma momenteel niet haalbaar is? Bij Aventus bieden we het traject Praktijkleren met de MBO-Praktijkverklaring aan, ontworpen om jouw team te versterken en de inzetbaarheid te verbeteren.

Voor wie

Praktijkleren is bedoeld voor (potentiële) medewerkers zonder diploma, die woonachtig zijn in de Stedendriehoek. Ieder traject begint met een intake om te bepalen welke scholing een kandidaat nodig heeft en of jouw bedrijf hierin kan voorzien. Heeft een medewerker interesse in dit traject of zoekt een coach/begeleider van bijvoorbeeld het UWV contact voor het plaatsen van een nieuwe medewerker? Dan is het van belang dat je een geschikte werkplek beschikbaar hebt. De kosten worden vaak vergoed.

De cursus

In dit traject leren medewerkers in de praktijk, terwijl ze aan het werk zijn. Ze gaan dus niet naar een schoolgebouw. Ze krijgen de kans om werkprocessen beter uit te voeren, en worden begeleid bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Het is niet alleen een investering in de ontwikkeling en motivatie van jouw team, maar het vergroot ook de inzetbaarheid in en waarde van het team voor jouw organisatie.

Bij Aventus kunnen werkprocessen worden gekozen uit onderstaande Entree- en niveau 2-opleidingen. We voorzien je van een handleiding waarin de criteria en het traject worden beschreven.

Duur

De duur van het traject is afhankelijk van het aantal gekozen werkprocessen en het type werkproces. Dit kan verschillen per persoon of per groep medewerkers. 

Afronding

Aan het einde van het traject beoordeelt een praktijkbegeleider of de medewerker zich de werkprocessen voldoende eigen heeft gemaakt. Bij een positieve beoordeling ontvangt de medewerker een MBO-Praktijkverklaring, waarmee zijn of haar niveau kan worden aangetoond.

Meer informatie & aanmelden

Wil je meer informatie over hoe het Praktijkleren met de Praktijkverklaring bij Aventus jouw team kan versterken? Neem dan contact op met onze relatiemanager Marylou Straus: m.straus@aventus.nl / 06 15 39 39 97. We staan klaar om je te helpen bij het investeren in de groei en ontwikkeling van je medewerkers. Check ook dit filmpje van SBB over praktijkleren. 

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.