Overslaan en naar de inhoud gaan

Entreeschool

Herken je jezelf?

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Kom je uit het buitenland en moet je Nederlands eerst beter worden voordat je met een mbo-opleiding kunt starten? Of ben je al wat ouder en wil je weer werken of studeren? Meld je dan aan voor de Entreeschool (mbo niveau 1) van Aventus. Let op: om in schooljaar 2023 - 2024 deel te kunnen nemen aan de Entreeschool moet je op 31 juli 2023 minimaal 16 jaar zijn.

overzicht entree-opleidingen Aventus

Past Entreeschool bij jou?

Je bent welkom bij de Entreeschool als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt

Bij een Entreeopleiding kun je iedere maand starten. Kies dan bij aanmelden het vakje ‘Anders’ en kies de datum waarop je met de opleiding wilt beginnen.

Hoe werkt je opleiding?

Op de Entreeschool krijg je veel aandacht en begeleiding. Wij helpen je jouw talent te ontdekken. Je werkt in een kleine groep aan je eigen ontwikkeling. Je ontdekt waar je goed in bent en doet ervaring op via een stage of leerwerkplek. Je leert vooral praktische dingen die je in elk beroep nodig hebt. Zoals:

  • contact hebben met collega's
  • samenwerken
  • afspraken nakomen 
  • veilig werken
  • collega’s helpen met hun werk (tijdens je stage voor je beroepsprofiel)

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. 

Kies het profiel dat bij je past!

Kies hieronder het beroepsprofiel dat bij jou past. In deze richting loop je ook stage. Weet je nog niet helemaal zeker welk beroepsprofiel je wilt gaan doen? Ook dat is geen probleem. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je keuze graag met je. Je kunt dan altijd nog wisselen. Voor alle beroepsprofielen geldt dat je er na je opleiding voor kunt kiezen om door te studeren of om direct aan het werk te gaan. Bekijk de profielen waaruit je kunt kiezen:

Praktijkschool / VSO

Volg jij praktijkonderwijs of zit je op voortgezet speciaal onderwijs en wil je je aanmelden voor een opleiding bij de Entreeschool? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Uitbestedingstraject: Je kan mogelijk via je huidige school deelnemen aan het zogenaamde uitbestedingstraject. Je blijft dan ingeschreven bij je huidige school en volgt lessen bij Aventus. Jouw huidige mentor kan je hier meer over vertellen.
  • BBL-traject: Je kan een BBL-traject volgen. Dat betekent: je vindt werk en volgt daarnaast één dag in de week lessen bij Aventus om je diploma te halen. Meer informatie over BBL en aanmelden voor een opleiding vind je op de Aventus website.
  • Scholingstraject: Je kan (eventueel samen met de mentor van jouw huidige school) contact opnemen met de gemeente waar je woont en bespreken of zij een alternatief traject aanbiedt. Sommige gemeentes bieden scholingstrajecten aan, waarbij je na voltooiing een certificaat (bijvoorbeeld het traject ‘Praktijkleren’) of een diploma ontvangt.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande opties, bespreek deze dan met jouw ouders/begeleiders, huidige mentor of decaan.

Mocht je daarna nog vragen hebben over de trajecten, dan kan je contact opnemen met Richard Scharft: 0625005203. 

Wat doe je hierna?

Met een diploma van de Entreeschool kun je verder leren. En als leren niet bij je past, dan kun je met dit diploma ook aan het werk. 

Loop een dagje mee

Ben je benieuwd hoe het is op de Entreeschool? Kom dan een dagje meelopen! Zo kun je de school van binnen zien en de sfeer proeven. Ook maak je kennis met de docenten en leerlingen. Je loopt mee met een klas en volgt hetzelfde rooster. Meld je aan voor een meeloopdag.

OMARM ME // DE SERIE

Nieuw in Nederland. Een bijzondere thuissituatie. Net even wat extra hulp nodig voor een goede start. Je weg vinden in het leven. De studenten van Entree, mbo niveau 1 hebben bijzondere verhalen te vertellen. Dit is Omarm Me - de serie, een spin-off van de korte docu 'Omarm Me - de film' uit 2019. Karlijn ontmoet de studenten uit de film en zoomt weer even in op hun leven. Ook zien we nieuwe gezichten voorbijkomen.

Bekijk hier de afleveringen van OMARM ME!