Entreeschool

Herken je jezelf?

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Kom je uit het buitenland en moet je Nederlands eerst beter worden voordat je met een mbo-opleiding kunt starten? Of ben je al wat ouder en wil je weer werken of studeren? Meld je dan aan voor de Entreeschool (mbo niveau 1) van Aventus. Let op: om in schooljaar 2020-2021 deel te kunnen nemen aan de Entreeschool moet je op 31 juli 2020 minimaal 16 jaar zijn.

Welkom bij de Entreeschool

Past Entreeschool bij jou?

Je bent welkom bij de Entreeschool als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt
  • niet 2 jaar ingeschreven stond bij een andere entree- of niveau 1 opleiding

Hoe werkt je opleiding?

Op de Entreeschool krijg je veel aandacht en begeleiding. Wij helpen je jouw talent te ontdekken. Je werkt in een kleine groep aan je eigen ontwikkeling. Je ontdekt waar je goed in bent en doet ervaring op via een stage of leerwerkplek. Je leert vooral praktische dingen die je in elk beroep nodig hebt. Zoals:

  • contact hebben met collega's
  • samenwerken
  • afspraken nakomen 
  • veilig werken
  • collega’s helpen met hun werk (tijdens je stage voor je beroepsprofiel)

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. 

Kies het profiel dat bij je past!

Kies hieronder het beroepsprofiel dat bij jou past. In deze richting loop je ook stage. Weet je nog niet helemaal zeker welk beroepsprofiel je wilt gaan doen? Ook dat is geen probleem. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we je keuze graag met je. Je kunt dan altijd nog wisselen. Voor alle beroepsprofielen geldt dat je er na je opleiding voor kunt kiezen om door te studeren of om direct aan het werk te gaan. De profielen waaruit je kunt kiezen zijn:

Entree Taalklas: verbeter je Nederlands

Is je Nederlands nog niet goed genoeg om aan een mbo-opleiding te beginnen? Meld je dan aan voor de taalklas van de Entreeschool. Hier leer je de Nederlandse taal én rekenen beter. Daardoor groei je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

Alles over de taalklas van de Entreeschool

Wat doe je hierna?

Met een diploma van de Entreeschool kun je verder leren. En als leren niet bij je past, dan kun je met dit diploma ook aan het werk. 

Loop een dagje mee

Ben je benieuwd hoe het is op de Entreeschool? Kom dan een dagje meelopen! Zo kun je de school van binnen zien en de sfeer proeven. Ook maak je kennis met de docenten en leerlingen. Je loopt mee met een klas en volgt hetzelfde rooster. Meld je aan voor een meeloopdag.