Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Iets voor jou?

Met je handen werken, je schouders eronder zetten en samen werken aan projecten en opdrachten. Dat doe je bij het profiel Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud.

Assitent Bouwen, wonen en onderhoud

De opleiding

Je doet eenvoudig werk in een bouw- of onderhoudsbedrijf. Denk aan een fabriek die houten meubelen maakt, een bouwbedrijf die aan nieuwbouwprojecten werkt of een schildersbedrijf. Je leert ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in parken of wijken, denk hierbij aan het onderhouden van gras, bomen en struiken.

Beroepsprofielen

Je kunt kiezen uit de volgende beroepsprofielen:

 • Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud
  Locatie: Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn
 • Assistent Schilder
  Locatie: Dreef - Zutphen
 • Assistent Stucadoor
  Locatie: Dreef - Zutphen

Werken en leren

Tijdens een deeltijd mbo-opleiding (BBL) werk je in een bedrijf. Je hebt een baan nodig om met deze opleiding te beginnen.

Let op: locatie afhankelijk van aanmeldingen

Bij je aanmelding voor deze opleiding mag je je voorkeur voor een locatie opgeven. Of je daadwerkelijk op deze locatie kunt starten, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De locatie wordt ook met je besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud als je:

 • 16 jaar of ouder bent op 31 juli voorafgaande aan het schooljaar waarin je start
 • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.

Bij een Entree opleiding kun je iedere maand starten. Kies dan bij aanmelden het vakje ‘Anders’ en kies de datum waarop je met de opleiding wilt beginnen.

Na je opleiding

Na je Entreeopleiding Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud heb je de keuze uit veel verschillende vervolgopleidingen op mbo niveau 2. Denk bijvoorbeeld eens aan de opleiding Metselaar, de opleiding Meubelmaker of de opleiding Timmerman.

Bekijk de livestream

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.