Aanschaf leermiddelen

De leermiddelenlijst van uw kind kunt u vinden op www.studers.nl/aventus. Jaarlijks wordt daar in juli de leermiddelenlijsten voor het volgende schooljaar gepubliceerd. Elke opleiding heeft een eigen leermiddelenlijst. Hierop staan de boeken, readers en andere (digitale) schoolspullen die nodig zijn voor deze opleiding.

Hoe kunt u boeken/schoolspullen bestellen?
Via Studers op studers.nl/aventus kunt u makkelijk en snel bestellen maar u mag de schoolspullen ook bij een (online) winkel naar keuze aanschaffen. Kijk dan wel even bij Studers op de lijst van de opleiding welke schoolspullen uw kind precies nodig heeft.

Digitaal schoolmateriaal op Bundle
Bestelt u digitaal schoolmateriaal? Dan krijgt uw kind toegang tot Bundle. In de online omgeving van Bundle heeft uw kind toegang tot alle bestelde digitale schoolmiddelen. Let op: bestelt u in de zomervakantie? Dan is het handig om de digitale schoolmiddelen pas bij start van het schooljaar te openen omdat de licentie vaak voor een jaar is.

Hulp nodig bij het bestellen via Studers?
Meer informatie vindt u op: www.studers.nl/klantenservice
Of bel naar Studers: 088 20 30 330

Terugbetalingsregeling
Voor leermiddelen die volgens de leermiddelenlijst verplicht worden aangeschaft, maar vervolgens niet worden gebruikt in het onderwijs, heeft Aventus een terugbetalingsregeling. Studenten kunnen voor meer informatie of aanmelden voor deze terugbetalingsregeling terecht op het Portaal. 

De leermiddelenlijst wordt opgesteld volgens het schoolkostenbeleid van Aventus.

 

Mbo-studentenfonds

  • Is uw kind tussen de 16 en 18 jaar?
  • Volgt hij/zij een BOL-beroepsopleiding bij Aventus?
  • Zijn de kosten voor leermiddelen voor u als ouder(s)/verzorger(s) misschien een probleem?
  • Of is uw kind tussen de 18 en 23 jaar en zit uw kind in een uitzonderlijk moeilijke financiële situatie?

Kijk in dat geval of u gebruik kunt maken van de Mbo-studentenfonds!