Overslaan en naar de inhoud gaan

Aventus als onderwijspartner

Aventus heeft verschillende partners in en buiten de regio, waaronder gemeenten, instellingen en scholen, en werkt nauw samen met het bedrijfsleven. Actuele ontwikkelingen in de branche kunnen hierdoor worden verwerkt in de onderwijsprogramma’s, zodat deze aansluiten bij de wensen van de werkgevers. Zo is het keuzedelenprogramma binnen HKS regionaal verankerd, geven professionals uit het bedrijfsleven regelmatig gastcolleges aan onze leerlingen en wordt kennis breed gedeeld. Onze leerlingen zijn hierdoor goed voorbereid op hun toekomst en makkelijk inzetbaar in de beroepspraktijk.

Kennisdeling

Aventus organiseert regelmatig evenementen waarbij kennisdeling centraal staat. Denk hierbij aan seminars, workshops en netwerkevenementen. Bent u benieuwd wat er zoal op de agenda staan? Check het snel!

Mentoringprogramma

Woont of werkt u in de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen en wilt u jonge studenten helpen? Hen meer zelfvertrouwen geven? Beter leren plannen? Of helpen beter hun weg te vinden als jonge professional in uw branche of richting? Word dan persoonlijke mentor van een mbo-student van Aventus.

Cleantech

Werkt uw bedrijf in de techniek of automotive? En vindt u een schone, duurzame wereld belangrijk? Dat komt goed uit; in de technische en automotive-opleidingen van Aventus leren studenten namelijk werken met duurzame technologie, ook wel genoemd clean technology en cleantech. Hiervoor hebben ze de keus uit extra modules en stages.