Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding voor uw personeel

De keuze om uw medewerkers op-, om-, of bij te scholen is voor veel werkgevers een spannende en belangrijke keuze. Door uw medewerkers een moderne praktijkopleiding aan te bieden van Aventus, zorgt u ervoor dat uw medewerkers voldoen aan de laatste gestelde eisen van het werkveld. De meest voorkomende opleiding voor medewerkers is een BBL-opleiding. Dit is een combinatie van werken en leren en kan in bijna alle opleidingstrajecten van Aventus gevolgd worden.

Uw medewerker krijgt na het afronden van de opleiding een volwaardig mbo-diploma, wat grotendeels bekostigd wordt door het rijk. Dit maakt dat het voor u een interessante mogelijkheid is om uw bedrijfsvoering verder te professionaliseren.

Opleiding voor uw personeel

In company alswel op Aventus-locatie

Wilt u medewerkers scholen en heeft u voldoende deelnemers om een eigen groep te vormen? Dan biedt Aventus de mogelijkheid om onze docenten bij u op locatie les te laten geven. Heeft u hiervoor niet de benodigde materialen en ruimte, dan zijn er zeven locaties waar u met uw personeel terecht kunt om de opleiding te volgen.  

De kosten van een BBL-opleiding

Wanneer een volledige BBL-opleiding wordt gevolgd (1 dag per week, 1 tot 3 jaar) wordt deze grotendeels bekostigd door het rijk en hoeft alleen het wettelijk cursusgeld betaald te worden.

Het wettelijk cursusgeld voor een BBL-opleiding vindt u hier:

Kosten opleiding BBL, niveau 1 en 2

Kosten opleiding BBL, niveau 3 en 4

Het cursusgeld wordt geïnd door de school en over het algemeen betaalt door u, als werkgever.

Voorwaarden

Voordat een medewerker met BBL-studie van Aventus aan de slag kan gaan, zijn er een aantal voorwaarden waar Aventus, de medewerker (student) en u als werkgever aan moet voldoen. Onderstaand ziet u de voorwaarden die voor u als werkgever van toepassing zijn. 

Uw organisatie moet een erkend leerbedrijf zijn

Uw medewerkers mogen alleen een BBL-trajecten bij Aventus starten als uw bedrijf of instelling is geaccrediteerd/erkend door stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Bedrijven en instellingen vragen deze accreditatie (GRATIS) zelf aan bij SBB. Erkende leerbedrijven en instellingen worden opgenomen in het landelijk register van erkende leerbedrijven. Is uw organisatie nog niet erkend? Vraag deze hier gratis aan

Heeft u hulp nodig bij de erkenning van uw organisatie? Neem dan contact op met het onze klantenservice.

Uw organisatie moet een praktijkbegeleider hebben

De praktijkbegeleider is het eerste aanspreekpunt binnen uw organisatie voor de medewerkers in opleiding en voor Aventus. Heeft u als werkgever geen praktijkbegeleider in dienst, dan verzorgt Aventus gratis de certificering van uw medewerker die praktijkbegeleider wordt.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Uw medewerker moet minimaal 16 uur in de praktijk werkzaam zijn

Tijdens de BBL-opleiding werkt uw medewerker minimaal 16 uur per week in uw organisatie. Daarnaast volgt deze ongeveer 4 tot 8 uur per week onderwijs voor de theoretische verdieping. Het aantal uren onderwijs voor de BBL is minimaal 850 uur per studiejaar om aan de bekostingsnorm te voldoen.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Maatwerk is mogelijk

Bij Aventus is het ook mogelijk om geselecteerde delen van een kwalificatie dossier te volgen. 

Kijk hier voor de cursusmogelijkheden bij Aventus.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de BBL mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met de klantenservice van Aventus.