Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe help ik mijn kind kiezen?

Als ouder speelt u een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van uw kind. Het kiezen van de juiste opleiding is niet altijd even makkelijk. Wij vertellen u graag hoe u uw kind kunt helpen om deze belangrijke keuze te kunnen maken. Wat kunt u doen om uw kind te helpen?
 

De voorlichtingen

Bezoek onze open dagen, informatiemarkten of andere voorlichtingsmomenten. Maak kennis met het beroep en de opleiding en ontmoet onze docenten en studenten. Proef de sfeer van de school: is dit een plek waar uw kind zich thuis kan voelen? Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bekijk onze /agenda voor de open dagen en informatiemarkten van Aventus.

Ga met uw kind in gesprek

Welke kwaliteiten, wensen en verwachtingen heeft uw kind? Door dit goed in kaart te brengen, kunnen jullie gerichter zoeken naar een passende opleiding. Als uw kind al naar een open dag of meeloopdag is geweest, is het goed om te vragen naar zijn of haar ervaringen. Is hij of zij enthousiast? Zijn er nog twijfels of vragen? Heeft uw kind een realistisch beeld van de opleiding en het toekomstige beroep? 

Bekijk de opleidingen van Aventus.

Studiekeuzeadvies

Keuzes maken is moeilijk en vooral voor jongeren in deze leeftijdscategorie. Twijfelt uw zoon of dochter tussen een aantal opleidingen? Als opleidingen aan elkaar verwant zijn, is het soms nog mogelijk in het eerste jaar te switchen. Sommige opleidingen kennen zelfs een gezamenlijk basisjaar met verschillende uitstroomrichtingen. Komt uw zoon of dochter er helemaal niet uit? Dan kunt u onze medewerkers vragen u hierbij te helpen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd om uw kind te helpen en adviseren.

Neem contact op met Aventus.