Jaarlijks worden in juli de leermiddelenlijsten voor het volgende schooljaar gepubliceerd. Elke opleiding heeft een eigen leermiddelenlijst met een uniek lijstnummer. Hierop staan de boeken, readers en andere (digitale) schoolspullen die nodig zijn voor deze opleiding.

Hoe kun je boeken/schoolspullen bestellen?

  • Mbo-studenten: volg jij een mbo-opleiding? Dan kan je je leermiddelen bestellen via MBOwebshop. Log in op Aventus Portaal met je Aventus-gegevens om alle informatie voor de start van je studie te bekijken via Start Studie. Vervolgens kun je snel en eenvoudig doorklikken naar MBOwebshop om jouw leermiddelen te bestellen. Op MBOwebshop kan je eenvoudig zoeken op lijstnummer of opleiding om alle leermiddelen te zien die nodig zijn voor jouw opleiding. 

     
  • Vavo-leerlingen: zit jij op Aventus Lyceum? Dan kan je je leermiddelen bestellen via Van Dijk. Ook vavo-leerlingen kunnen alle informatie voor de start van hun studie vinden op Aventus Portaal. Log in met je Aventus-gegevens en ga naar Start studie. Je kan vanuit daar doorklikken naar Van Dijk om je leermiddelen te bestellen.

Je bent vrij om je leermiddelen bij andere leveranciers of tweedehands te kopen. Check wel altijd goed de leermiddelenlijst van jouw opleiding om te zien welke leermiddelen je nodig hebt. 

Terugbetalingsregeling

Voor leermiddelen die volgens de leermiddelenlijst verplicht worden aangeschaft, maar vervolgens niet worden gebruikt in het onderwijs, heeft Aventus een terugbetalingsregeling. Studenten kunnen voor meer informatie of aanmelden voor deze terugbetalingsregeling terecht op Aventus Portaal. 

De leermiddelenlijst wordt opgesteld volgens het schoolkostenbeleid van Aventus.