Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidies voor werkgevers

Subsidies mbo voor volwassenen

Het mbo voor volwassenen geeft de kans om personeel te ontwikkelen en uit te dagen. Om dit soort trajecten te stimuleren zijn er verschillende subsidies en financiële voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor werkgevers. Vraag vooral om hulp bij de instanties en maak gebruik van de voordelen. Op naar een Leven Lang Ontwikkelen!

Subsidie voor werkgevers

Breid de kennis van jouw personeel uit. Met een scholingstraject kun je de opgedane kennis direct toepassen binnen jouw bedrijf of organisatie. Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen om scholing mogelijk te maken. 

Subsidieregeling praktijkleren

Tegemoetkoming in kosten voor begeleiding van student met een praktijk- of werkleerplaats. Max. €2.700,- per plek.

Lees meer op > rvo.nl/subsidies-financiering/praktijkleren

O&O Fonds

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor energienetwerkbedrijven, energieproductie- en leveringsbedrijven, de bedrijven voor grondstoffen energie en omgeving (voorheen: 'afval & milieu') en de kabel- en telecombedrijven in Nederland.

Lees meer op > oof.nl/home 

Werkcentrum Veluwe Stedendriehoek

Subsidies, regelingen en antwoord op vragen voor werkgevers met een sociaal hart

Lees meer op > Werkcentrum Veluwe Stedendriehoek 

Leerwerkloket Stedenvierkant

Leerwerkloket Stedenvierkant is het informatiepunt voor onafhankelijk advies  over Leren & Werken in de regio Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe.

Lees meer op > stedenvierkant.leerwerkloket.nl/

Tel mee met Taal

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers.

Lees meer op > telmeemettaal.nl/subsidie/werkgevers

Contact

Wil je meer contact over een mbo-traject voor jouw personeel? Neem dan vrijblijvend contact met onze relatiemanagers

Particulieren 

Wil jij een (deeltijd)opleiding of cursus volgen? Een certificaat halen? Leven Lang Ontwikkelen moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus lees je goed in en doe aanspraak op de financiële regeling die voor jou van toepassing is. Bijvoorbeeld het levenlanglerenkrediet: hiervoor kom je in aanmerking als je geen recht meer hebt op gewone studiefinanciering en je jonger bent dan 56 jaar. Welke regelingen zijn er nog meer mogelijk? Bekijk het hieronder.

Subsidiemogelijkheden voor particulieren

Leerwerkloket

Het Leerwerkloket adviseert werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en ondernemers over om- en bijscholing, werkend leren en leerwerktrajecten.

Lees meer op > leerwerkloket.nl/over-ons

RMT de Regio WerktDoor

Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) helpt jou te kijken naar scholings- en baanmogelijkheden en financiële mogelijkheden.

Lees meer op > RMT

Levenlanglerenkrediet

Leen een bedrag bij de overheid dat zo hoog is als het lesgeld van je opleiding.

Lees hier meer over het levenlanglerenkrediet.