Overslaan en naar de inhoud gaan

Levenlanglerenkrediet

Aventus Werkgevers - Leven Lang ontwikkelen

Ook jij investeert graag in je ontwikkeling en wil een opleiding volgen. Gefeliciteerd! Op naar Leven Lang Ontwikkelen. Maar hoe betaal je zo’n opleiding als je geen recht meer hebt op studiefinanciering? De overheid biedt daarvoor een levenlanglerenkrediet aan.

  

Dit betekent dat je een bedrag leent dat zo hoog is als het lesgeld van je opleiding. Je leent dus nooit meer dan je betaalt aan lesgeld. Deze lening ga je aan voor de duur van de studie. Voor de meeste studies is dit drie jaar.

De belangrijkste levenlanglerenkrediet-voorwaarden

  • Je gaat een erkende opleiding volgen.  
  • Je bent jonger dan 56 jaar.  
  • Vanaf leerjaar 2024 - 2025 wordt dit verhoogd naar 57 jaar. 
  • Je hebt geen recht meer op studiefinanciering.  
  • Lees je goed in en/of vraag om hulp via DUO

Terugbetalen

Deze lening moet terugbetaald worden. De overheid wil het geld (inclusief rente) binnen 15 jaar terug krijgen. De hoogte van de aflossing wordt bepaald door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en is afhankelijk van de hoogte van de lening, de rente, jouw inkomen en dat van je eventuele partner. De terugbetaling start op de eerstvolgende 1 januari nadat je het levenlanglerenkrediet stop hebt gezet. Vragen? DUO staat voor je klaar.  

Mbo voor volwassenen

Aventus is de grootste aanbieder van mbo-onderwijs in de Stedendriehoek. Wij bieden ook mbo voor volwassenen. Het bestaat uit korte scholing, zoals cursussen, (deel)certificaten, keuzedelen of uit volledige deeltijd mbo-opleidingen (BBL).