Kies voor Aventus

De school waar uw kind ‘t maakt

Hoe haalt uw kind het beste uit zichzelf? Op de scholen van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen geven we het talent van uw kind alle ruimte. Zo ontdekt uw kind waar hij goed in is. Daarbij helpen we hem die kwaliteiten te laten groeien en te ontwikkelen. Zodat hij straks het verschil maakt in de wereld, de maatschappij en in zijn toekomstige werk. Daarom is Aventus de school waar uw kind ’t maakt.

Veel richtingen en beroepen

Voor het beroepsonderwijs heeft uw kind bij Aventus keus uit veel richtingen. Zoals dienstverlening, zorg en welzijn. Of economie, landbouw en techniek. En de beroepen? Die verschillen enorm. Van kok tot verpleegkundige, van mediavormgever tot monteur. Wedden dat hij hier iets vindt wat bij hem past?

Leren door te dóen

Uw kind volgt hier opleidingen waarbij hij kennis krijgt die goed aansluit op de werkpraktijk. Dat maakt hem helemaal klaar voor een beroep of vak. De beste manier daarbij om te leren? Volgens ons is dat door de kennis te combineren met dóen, ervaren, meemaken.

Praktijk in de regio

Voor de praktijkervaring van uw kind hebben we veel contact met organisaties in de regio. Zoals bedrijven, instellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Zo is uw kind straks helemaal klaar voor een baan in de buurt.

Veilige school

Voelt uw kind zich veilig? Dan ontstaat er meer ruimte voor groei. Daarom zorgen we er bijvoorbeeld voor dat iedereen hier met respect met elkaar omgaat. Van medestudenten tot medewerkers. Ook op andere manieren houden we het veilig en schoon.

Opleidingen: klein & persoonlijk

Hoe houden we op zo’n grote school zicht op uw kind? Hiervoor werken we allereerst met verschillende, overzichtelijke vestigingen. Daarnaast is de opzet van onze opleidingen klein: uw kind vindt binnen zijn opleiding een team met docenten die hem persoonlijk kennen. Zij begeleiden hem en staan klaar als hij extra hulp nodig heeft. Uw kind is dus goed in beeld en krijgt wat hij nodig heeft.

Goed bereikbaar

Waar uw kind ook woont, hij komt makkelijk bij onze locaties. De meeste liggen namelijk meteen naast een NS-station. Ook onze andere vestigingen bereikt hij makkelijk met het openbaar vervoer. 

Na de studie

Studeert uw kind af bij Aventus? Grote kans dat hij snel een baan vindt. Dat gebeurt namelijk met de meeste oud-studenten van Aventus. Hoe dat komt? Onder meer omdat we daarbij helpen. Bijvoorbeeld met tips en sollicitatietrainingen. Studeert uw kind liever door? Ook hiervoor vindt hij alle ruimte, zowel binnen Aventus als op weg naar het hbo.