Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Iets voor jou?

Heb je interesse in de bediening van grote machines en installaties? Spreekt techniek je aan en vind je het leuk om mee te werken aan het maken van een product? Ben je oplettend en wil je graag leren hoe je snel kunt reageren op problemen? Wie weet ben jij dan op je plek in een bedrijf als Assistent Procestechniek (basisoperator)!

De opleiding

In productiebedrijven wordt stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een product gemaakt. Dit noemen we een proces, vandaar de naam procestechniek. Bijna alles om ons heen is gemaakt door procestechniek: frisdrank, textiel, verpakkingen, et cetera.

Als Assistent Procestechniek leer jij ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Je bedient een machine, kijkt via een computerscherm mee of het proces goed verloopt of zet spullen klaar. Ook houd je de veiligheid in de gaten en los je kleine storingen op. Kortom: jij controleert het productieproces. Natuurlijk help je ook bij het schoon en netjes houden van de fabriek.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent procestechniek (basisoperator) als je:

  • 16 jaar of ouder bent op 31 juli voorafgaande aan het schooljaar waarin je start
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.
Leven Lang Ontwikkelen

Leven Lang Ontwikkelen (LLO) bestaat bij Aventus uit korte scholing en opleidingen voor volwassenen op mbo-niveau. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technische vernieuwingen en digitalisering, sterk verandert kijken we goed naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Met Leven Lang Ontwikkelen laten we volwassenen meebewegen met deze veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Aventus begeleidt de deelnemers naar een diploma, certificaat of praktijkverklaring. Een BOL-, BBL-traject, derde leerweg of ander traject op maat is mogelijk.

Wat is Derde Leerweg?

De derde leerweg is een variant van leren en werken (vergelijkbaar met BBL). Het verschil met BBL is dat bij een derde leerweg opleiding wordt vaak afgeweken van de wettelijke urennorm (verplicht aantal uren), waardoor de studie korter duurt. De opleiding wordt flexibeler en sneller aangeboden. De derde leerweg biedt extra mogelijkheden om met een flexibel onderwijsaanbod in te spelen op de scholingsbehoeften van werkenden en werkzoekenden en hun werkgevers. Er zijn namelijk geen regels voor onderwijstijd en studieduur. Wel heeft de student te maken met instroomeisen. Het leerbedrijf en de student betalen vaak de opleiding samen en soms draagt de gemeente ook iets bij.

STAP-subsidie

Vanaf 1 maart 2022 kun je een budget van maximaal € 1.000,- euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Lees meer over de STAP-subsidie op de website van Litop.

Opleidingsduur

De opleiding duurt gemiddeld 12 maanden met een studiebelasting van 5 uur per week. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan de opleiding korter of langer duren. Bij de start van de opleiding wordt op basis van vooropleiding en werkervaring een maatwerktraject afgesproken. 

Na je opleiding

Na je opleiding Assistent Procestechniek kun je aan het werk of makkelijk doorstromen naar de mbo niveau 2 opleiding Procesoperator A.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.