Overslaan en naar de inhoud gaan

Operationele- & Procestechniek

Jij zorgt dat het blijft werken

Wij zijn de school waar we studenten alle aspecten van techniek leren. Met veel aandacht voor energietechniek. We laten je het hele proces overzien. Om in de volle breedte alles wat ooit technisch is bedacht ook draaiende te houden. We leren je een leuk vak, want je bent als Operationeel technicus (OT'er) flexibel in je carrière. Omdat je alle soorten installaties kent, van klein tot groot, bezit je veel kennis en kom je op veel plekken tot je recht. Om het kort te zeggen: "Als het vanuit techniek is bedacht, houd jij het draaiende". Dat is wat je leert bij de School voor Operationele techniek van Aventus.

Je doet het. Gewoon omdat je het kunt.

We leren je zelfstandig, techniek draaiende te houden door je bewust te maken van wat je kunt. Je volgt een brede opleiding waar jouw no-nonsens mentaliteit op prijs wordt gesteld. Het ene lesuur leer je de werking van een generator en een lesuur later ontdek je alle aspecten van schroefdraad. Hiermee creëer je voor jezelf de kans om in veel beroepenvelden terecht te komen. En het goede nieuws is: bedrijven zitten straks echt op jou te wachten. Niet alleen omdat je als OT'er technisch goed en breed bent opgeleid, maar ook omdat je met plezier, professioneel het werk doet wat er gedaan moet worden.

Een opleiding voor doeners

Op onze school kom je studenten tegen die aan een half woord genoeg hebben. Omdat zij weten waar ze het over hebben. Maar ook omdat ze meer woorden overbodig vinden. Ze steken liever de handen uit de mouwen. Ze gaan recht op hun doel af, staan gewoon klaar als hun hulp nodig is. Want werkt een installatie niet, dan krijgt een OT'er van Aventus hem weer aan de praat. En de bedrijven waar onze studenten inmiddels werken weten dit. We worden door deze bedrijven namelijk genoemd als een top school voor OT'ers in het land. En daar zijn we best trots op!

Bevlogen docenten wachten op je

De reden dat wij bij Aventus werken ben jij. Want met veel overgave willen wij jou leren wat je moet weten om straks een brede expert te worden in operationele techniek.  Stiekem zien we onze studenten als helden. Want als de nood aan de man is en de techniek stopt, helpen de OT'ers die we opleiden diezelfde techniek weer aan de praat.

Is de Operationele techniek jouw toekomst?

De drie of vier jarige opleiding Operationele techniek staat bol van techniek. Techniek die zijn oorsprong heeft gevonden honderd jaar geleden, maar nog steeds volop wordt toegepast heeft nog steeds een plekje in het lesprogramma. Voor de techniek van de toekomst zoals het bewaken, bedienen en onderhouden van duurzame energie-opwekkers zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en windmolens wordt veel tijd ingeruimd.

Techniek in de huidige tijd is niet alleen maar het krijgen van vuile handen maar ook het gebruiken van je hoofd. Er wordt van de Energietechnicus van morgen heel veel gevraagd en daar staat een mooie toekomst tegen over.

Operationele techniek leidt op tot bediening, bewaking en daarnaast het onderhoud van kleine tot grote productieprocessen. Hierbij kun je denken aan de productie van elektriciteit, water, duurzame energie (windmolens), stadswarmte, papier en levensmiddelen.

Een video over de jaarlijkse excursie naar een stoomgemaal.