Iets voor jou? 

Je bent graag buiten en kickt op sporten als hiken, zeilen, klimmen en mountainbiken. Je kunt goed samenwerken, vindt veiligheid belangrijk en je vindt het leuk om iets van de wereld te zien. Kies dan voor het profiel Trainer-coach/instructeur binnen de opleiding Sport & Bewegen van Aventus.  

Wat wordt je werk?

Na dit profiel kun je aan de slag als begeleider, instructeur of coördinator in de vrijetijdssector, waar beleving, avontuur en gezondheid centraal staat. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Buitensporten worden steeds populairder. Het aantal mensen dat deelneemt aan buitensporten is groter dan het ledenaantal van de grootste sportbond (bron: CBS). Dat biedt veel mogelijkheden aan gekwalificeerde mensen met veel energie!

Werken of doorstuderen

Als Trainer-coach/instructeur is je werk nooit saai. Je werkt met allerlei verschillende groepen mensen, van mensen met een beperking tot campinggasten. Zij zoeken uitdaging en avontuur en jij helpt hen hierbij. Voor velen is het de eerste keer dat ze gaan abseilen, zeilen of survivallen, dus een goede begeleiding en veiligheid is essentieel. Je kunt aan het werk bij onder meer evenementenorganisaties, buitensportorganisaties en andere recreatieve bedrijven in binnen- en buitenland. Of doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld naar de hbo-opleidingen:

- Academie voor Lichamelijke Opvoeding/(C)ALO
- PABO
- Management of Sportmarketing
- internationaal hoger beroepsonderwijs via NHTV
- of doorstromen naar interne opleidingen bij Defensie of politie

Wat leer je?

Het eerste jaar volg je samen met studenten van de andere profielen de opleiding Sport en bewegen. Daarna kies je de afstudeerrichting Trainer-coach/instructeur. Hier leer je veel over onder meer:

- instructies geven in allerlei buitensporten
- veiligheid en veiligheidsregels
- werken met groepen
- jouw uitstraling en invloed
- projecten opbouwen, voorbereiden en uitvoeren
- leidinggeven en medewerkers aansturen
- slim communiceren met gasten
- promotie maken voor sportevents

De leeromgeving beperkt zich niet alleen tot ons land. In België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië worden kampen, excursies en stages georganiseerd. Dit geeft een extra dimensie aan het profiel Trainer-coach/instructeur. De ervaring van zelfstandig voorbereiden, samenwerken, doorzetten, reizen, andere omgeving, taal en cultuur helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling.

Keuzedelen

Je verbreedt of verdiept je opleiding met keuzedelen. Je mag hiervoor kiezen uit 8 verschillende keuzedelen. Denk hierbij aan watersport, bergsport of snowsport. Bekijk alle keuzedelen.

Jouw vooropleiding

Kijk hiervoor op de hoofdpagina van de richting Sport en bewegen.

Extra kosten

-  € 54 tot € 720 voor de hele opleiding, afhankelijk van excursies *
-  € 650 per jaar voor minstens 3 kampen, plus eten/drinken en reis
-  excursies, kleding** en extra studiemiddelen

* Schatting voor onder meer boeken en werkmateriaal. Hangt ook af van je keuzevak.

 ** Buitensportmateriaal en –kleding liggen voor je klaar