Valmira Selmani nog steeds in de race

Met 42 kandidaten uit heel Nederland deed Valmira Selmani, 2e-jaars studente Marketing & Communicatie, mee met de tweede ronde in de landelijke verkiezing voor Mbo-ambassadeur 2018. Ze moesten met elkaar een dag lang de Stichting Jarige Job runnen, een organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen in Nederland door hen te trakteren op een verjaardagsbox. De vakjury volgde hen de hele dag en aan het eind van de dag kregen 10 studenten te horen dat zij door zijn naar de volgende ronde. Valmira is één van hen. Ze viel op door haar maatschappelijke betrokkenheid, haar communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid. Ze heeft het top gedaan en we zijn supertrots op haar.

Mbo’ers pakken aan
Op de Dag van het mbo, maandag 19 november, staan de volgende twee uitdagende challenges op het programma voor de 10 overgebleven studenten. Het wordt een spannende dag, want wie wordt uiteindelijk de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo 2018? ‘s Avonds tijdens het Mbo Gala volgt dan de ontknoping van deze verkiezing. Valmira is een goed voorbeeld van mbo’ers die van aanpakken weten. Als dove student volgt ze voor het eerst een opleiding met alleen horende studenten en docenten om haar heen. Alle obstakels biedt ze het hoofd. Ze wil, nu op school en later in haar werk, een brug slaan tussen de horende en dove wereld. ‘Ik denk in mogelijkheden en niet in beperkingen’.

Dit is mbo
Kijk met hoeveel passie en plezier alle 42 kandidaten zich hebben ingezet tijdens de tweede ronde van de landelijke verkiezing. Zij zijn het levende bewijs hoeveel waarde het mbo heeft voor onze economie en samenleving.

https://www.ditismbo.nl/nieuws/dit-is-mbo-onthult-tien-finalisten-mbo-ers-pakken