Succesvolle editie van de Taal- en Rekenbattle 2024

Gisteren was de grote finale van de Aventus Taal- en Rekenbattle. Elk jaar organiseren wij deze wedstrijd voor eerstejaarsstudenten om ze zo meer te enthousiasmeren voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen en het belang hiervan in te zien. Dit jaar deden er 700 eerstejaars mee met de voorrondes en waren er 70 studenten geselecteerd voor de finale.
 

Basisvaardigheden die je hele leven belangrijk zijn


De finale werd geopend door Özcan Akyol (Eus) die ook het belang van deze vakken nog eens benadrukte. "Deze basisvaardigheden zijn niet alleen belangrijk op school, maar ook in je verdere leven. Rekenen en taal heb je elke dag nodig om mee te draaien in de samenleving. Ik hoop dat jullie deze boodschap ook verder verspreiden."

Ellen Marks onderstreept het belang: "én van de opdrachten voor het mbo is het ontwikkelen van onze studenten tot burgers die volwaardig deelnemen aan de maatschappij. Het beheersen van basisvaardigheden Nederlands en rekenen is hiervoor voorwaardelijk."

We willen Malmberg bedanken voor jullie hulp bij het organiseren van deze battle! Lees hier het artikel van Malmberg over het belang van deze battle voor studenten, hiervoor hebben ze Aventus docent Koen van Oort geïnterviewd. 
 

Leuke & leerzame battle


Student Eurus: "Ik vond het leuk om aan de finale mee te doen, de Engelse toets ging best makkelijk. Ik lees in mijn vrije tijd veel Engelse boeken, dus dat helpt ook wel. Met mijn 3e prijs kan ik weer nieuwe boeken kopen!’’ Student Lisa vult aan: "Het was zeker leuk en ook spannend door de tijdslimiet die je hebt met het maken van de toets."

Op naar volgend jaar met weer een nieuwe Taal- en Rekenbattle!