Daily Dress voor Ellen Marks

Hoe leuk is het dat je als student Fashion tailor een jurk mag maken voor de voorzitter van het college van bestuur van Aventus. Vier tweedejaarsstudenten van de opleiding Fashion tailor (Kai Dslhad, Janneke Taken, Amelie Ferwerda en Benthe van Ool) zijn deze opdracht aangegaan en vinden het leuk om de voorzitter te zien stralen in haar dagelijkse jurk. 

 

Me and my designer

De studenten zijn eerst in gesprek gegaan met Ellen om haar wensen helder te krijgen. Na het opnemen van de maten zijn ze aan de slag gegaan met ontwerpen. Ellen Marks vertelt: “Ik heb ervan genoten, ik voelde me echt vereerd en ik ben dolenthousiast over de ontwerpen en de studenten. Elke jurk heeft iets bijzonders; met de jurk van Kai kan ik de show stelen, de mouwen zijn een echte eyecatcher. En met de jurk van Janneke kan ik goed voor de dag komen op het werk en deze goed combineren.” Janneke vertelde dat het een lastige opdracht leek, maar toen het idee voor de jurk eenmaal kwam, vond ze het leuk. Na een pasbeurt heeft ze de pasvorm verbeterd en is ze tevreden met het resultaat. 

 

Levensechte opdracht

Amelie vertelt trots over haar jurk voor Ellen: “Het was leuk om deze opdracht voor Ellen uit te voeren en bij haar op kantoor te komen voor het klantgesprek. De jurk is goed gelukt; ik ben blij met de stof die een mooie val heeft en een prachtige kleur heeft. De jurk staat Ellen goed.” De studenten hebben goed geluisterd naar mijn wensen, vertelt Ellen verder. “De jurk van Benthe is chic en eenvoudig met heel bijzondere mouwen, die ik echt geweldig vind. De eenvoud en de pasvorm zijn fijn. Ook de jurk van Amelie is chic en ik vind de rode rits echt heel leuk en opvallend!” Het maken van een opdracht voor een echte klant blijft spannend, vertelt Benthe; “ik heb tot het laatste moment hard gewerkt aan de jurk. Ik had pech met de stof, want die werd niet op tijd geleverd en ik moest een oplossing bedenken. Ik ben nu heel trots op het resultaat!”

Bekijk de foto's die zijn gemaakt door een student Mediavormgever, Fleur Kaales.

Bekijk onze opleidingen in de richting Fashion.