Lancering practoraat Positieve Gezondheid

Lancering practoraat Positieve Gezondheid
Lancering practoraat Positieve gezondheid

Het practoraat Positieve gezondheid is vandaag, 18 april 2024, officieel gelanceerd bij Aventus. Een innovatie- en kennisplatform in de regio onder aanvoering van practor Ineke Tyndal. Dit in samenwerking met lector Gitte Kloek van Saxion en docentonderzoekers van Aventus: Esther Oskam, Arja de Vries en Jeroen Cornet. 

 

Onderwerp waar Aventus-studenten mee bezig gaan in het practoraat Positieve Gezondheid zijn gericht op veerkracht, mentaal welzijn, gezondheid en leefstijl. Eén van de projecten waarin studenten dit kunnen toepassen is Living Lab: Aventus lanceert Living Lab in Apeldoorn, een innovatieve samenwerking voor een vitale gemeenschap | Aventus 

 

"Ik ben trots dat we kunnen starten met deze manier van werken in het mbo. Het doel van deze aanpak binnen dit practoraat is het verbeteren van het onderwijs, de samenwerking in de regio en de zelfregie van studenten", aldus Ineke Tyndal.

 

Wat is een practoraat?

Een practoraat is een kennisplatform binnen de onderwijsinstelling die zich richt op praktijkgericht onderzoek en innovatie. Het practoraat fungeert als brug tussen onderwijs, bedrijfsleven en onderzoeksinstituten. Het bundelen van verschillende expertises om uitdagingen binnen specifieke vakgebieden aan te pakken en nieuwe kennis te ontwikkelen. Binnen het practoraat werken docent-onderzoekers en specialisten uit de praktijk samen met de studenten om praktijkonderzoek te doen.

 

Onderzoek in het mbo

In een snel veranderende samenleving is het cruciaal om ons steeds aan te passen aan de veranderende behoeften van zowel het werkveld als de studenten. In dit kader speelt onderzoek een essentiële rol binnen het mbo. Door onderzoek te integreren in ons onderwijsproces kunnen we niet alleen de kwaliteit van ons onderwijs verbeteren, maar ook bijdragen aan innovatie en ontwikkeling binnen diverse vakgebieden. 

 

Lees meer over onderzoek bij Aventus en het practoraat Positieve Gezondheid: Onderzoek in het mbo | Aventus