Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek in het mbo

In een snel veranderende samenleving is het cruciaal om ons steeds aan te passen aan de veranderende behoeften van zowel het werkveld als de studenten. In dit kader speelt onderzoek een essentiële rol binnen het mbo. Door onderzoek te integreren in ons onderwijsproces kunnen we niet alleen de kwaliteit van ons onderwijs verbeteren, maar ook bijdragen aan innovatie en ontwikkeling binnen diverse vakgebieden.
 

Practoraat bij Aventus

Een belangrijke manier waarop onderzoek binnen het mbo wordt vormgegeven, is via practoraten. Maar wat is een practoraat precies? Een practoraat is een kennisplatform binnen de onderwijsinstelling die zich richt op praktijkgericht onderzoek en innovatie. Het practoraat fungeert als brug tussen onderwijs, bedrijfsleven en onderzoeksinstituten, waarbij expertise gebundeld wordt om uitdagingen binnen specifieke vakgebieden aan te pakken en nieuwe kennis te ontwikkelen. Binnen het practoraat werken docent-onderzoekers en specialisten uit de praktijk samen om praktijkonderzoek te doen.
 

Bij Aventus omarmen we deze benadering van onderzoek en integreren we practoraten in ons onderwijslandschap. Lees via onderstaande pagina’s meer over de practoraten van Aventus:

Teasers

Practoraat Positieve Gezondheid

Het practoraat Positieve Gezondheid vormt een duurzaam lerend innovatie-, en kennisplatform in de regio, waar opbrengsten van het experimenteren en onderzoeken met studenten in de sector Zorg, Welzijn en Sport worden gedeeld en verbonden met kennis van betrokken partners.

Practoraat Data, Energietransitie en Circulariteit

Het doel van het practoraat is het ontwikkelen en realiseren van een toekomstbestendige mbo-organisatie in de context van de veranderingen in de sector Installatietechniek, Bouw en Infra, Mobiliteit &Transport en Industrie rondom product/markt/technologie, onderwijs en de beroepspraktijk.