Studenten van Aventus zetten hun tanden in knuffels

Studenten van de mbo-opleiding Tandartsassistent bij Aventus zetten zich in voor een tandheelkundig project in Afrika van de stichting Help Uganda (HUG). Ze willen zoveel mogelijk knuffels inzamelen voor kinderen in Uganda die gratis geholpen worden door het Nederlandse tandheelkundige team. Boren, gaatjes vullen, tanden trekken … best eng voor de kinderen. Ze krijgen daarom na afloop van de behandeling een knuffel als cadeautje.

Beren, leeuwen, schaapjes of Pino

Iedereen die op zolder of ergens in huis vergeten knuffels heeft liggen, kan deze tot 25 mei inleveren bij de locatie Middelweg 150 te Deventer. De studenten hopen op wel 1000 knuffels. ‘De eerste knuffels hebben we al binnen! Iedereen die hele en schone knuffels heeft liggen, kan ze naar onze school brengen. Ze zijn meer dan welkom!’ aldus Myrthe, mbo-studente Tandartsassistent. 

 

De kinderen leren spelenderwijs goed hun gebit te verzorgen. De poetsinstructies worden gegeven door de Nederlandse vrijwilligers van stichting Help Uganda.
De kinderen leren spelenderwijs goed hun gebit te verzorgen. De poetsinstructies worden gegeven door de Nederlandse vrijwilligers van stichting Help Uganda.

Stichting HUG

De stichting Help Uganda gaat elke jaar op vrijwillige basis twee weken naar Uganda om daar de bevolking tandheelkundige zorg te verlenen. De tandartsassistentes verzorgen op diverse scholen poetsinstructies aan de kinderen. Ook geven ze gratis tandheelkundige zorg aan de bevolking. De behandelingen zijn vrij intensief voor de kinderen en kunnen erg pijnlijk zijn. Daarom krijgen ze na afloop van de behandeling een ‘troostcadeautje’ in de vorm van een knuffel.