Snel je diploma via Aventus lyceum

Oud-leerling Jørgen Goedkoop haalde via Aventus Lyceum alsnog zijn havo-diploma. Jørgen: “In één jaar je papiertje halen biedt ruimte om je daarna echt te ontwikkelen. Gewoon lekker snel de basis binnenhalen en dan snel door naar een leuke studie.”

Snel je diploma 

Jørgen: “Aventus Lyceum gaf me de kans om de havo in 1 jaar te halen. Omdat ik een ‘verloren jaar’ had gehad op mijn vorige school kon ik op deze manier mijn vertraging inhalen. In één jaar je papiertje halen biedt ruimte om je daarna echt te ontwikkelen. Gewoon lekker snel de basis binnen halen en dan door naar een leuke studie. Ik kon op het laatste moment nog bij Aventus Lyceum terecht en de locatie, dichtbij het station in Deventer, is erg gunstig. ”

Je doel halen 

Jørgen: “Ik ben de opleiding begonnen met het doel het diploma te behalen. Iedereen in de klas had datzelfde doel en dus dezelfde motivatie. Ik was al gewend om op havo-niveau te werken, dus ik vond het niet al te zwaar. Ik deed de volledige havo en volgde dus alle vakken. Sommige vakken liggen je beter dan andere, maar ik herinner me nog wel de lessen Frans. Vooral de mondelinge examens waren erg leuk. Je moest over een onderwerp praten en mocht het zo gek maken als je wilde. Bij het onderwerp ‘in het restaurant’ wilde ik graag een tafeltje naast het toilet: “J’adore des parfumes de la toilette”. Het was het mafste Franse gesprek dat ik ooit gevoerd heb.”

Aanrader

Jørgen: “Als je op zoek bent naar een opleiding waar je snel de nodige certificaten of het hele diploma kunt halen dan raad ik Aventus Lyceum zeker aan. Bedenk wel dat je het echt voor jezelf doet. Dat ene jaar zou in het teken moeten staan van je doel: het diploma. En daar ben je zélf verantwoordelijk voor. Aventus Lyceum begeleid je daar goed bij, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. En dan mag je op de diploma-uitreiking gerust trots op jezelf zijn.”