Skills Heroes: Meet & Greet 2017

Dinsdag 7 november vond de officiële aftrap plaats van het wedstrijdseizoen voor vakwedstrijden. 45 talentvolle studenten gaan de komende maanden onze school vertegenwoordigen op diverse nationale en internationale podia, van bijvoorbeeld ToerismeBokaal, Young Tailor Talent Trophey,  of SkillsHeroes. Ze gaan de strijd aan met andere mbo-studenten binnen hun branche en  moeten onder tijdsdruk vaak moeilijke vakopdrachten uitvoeren. Tijdens de Meet& Greet stonden alle studenten even in de spotlights onder applaus van hun ouders en docenten.

A road to Abu Dhabi
In totaal komen dit schooljaar 250 studenten bij 25 verschillende opleidingen in aanraking met een vakwedstrijd. Voor een aantal van hen begon dit met een voorronde op school. De docenten van o.a. Verpleegkunde, Hout & Meubel of de Stukadoors hebben dit onderdeel in hun curriculum ingebouwd. Andere studenten gingen gelijk de wedstrijdring in op internationaal niveau, zoals tijdens de vakwedstrijden met Duitse scholen in de Euregio. Voor weer anderen is het meedoen aan een vakwedstrijd een beloning van hard werken in de klas.

Met de opbouw van de wedstrijden kunnen studenten steeds een stapje verder komen. Via een voorronde op school naar de kwalificatiewedstrijden in de regio om daar een ticket voor het nationale podium te bemachtigen. Of zelfs naar een podium over de grens …. bijvoorbeeld naar Abu Dhabi. Daar worden dit jaar de internationale vakwedstrijden georganiseerd van SKILLS. En niet alleen voor studenten is het een uitdaging om hoog te eindigen. Ook docenten voelen de competitie met de andere scholen. ‘Het is prachtig om te zien dat onze studenten bij de ToerismeBokaal al drie jaar achtereen goud in de wacht slepen. Dit laat aan de branche zien dat wij een topopleiding zijn en daar zijn we supertrots op. En we trainen hard om dit jaar voor de 4e keer hoog te eindigen,’ aldus de bevlogen docent van Toerisme & Recreatie Carolien Blankendaal.

Oefenen, oefenen, oefenen
Het wordt de komende maanden zwoegen, zweten en genieten voor de studenten die meedoen.  Volgende week staan er een paar grote internationale wedstrijden op het programma. De studenten van HTR reizen 13 en 14 november af naar Oostende voor de AEHT en de studenten van Handel & Commercie reizen op 16 november af naar Kleve voor de finale van de Euregio-wedstrijden. Naast het meedoen en willen winnen, zien een aantal studenten het ook als een mooie kans om veel extra’s te leren. ‘Ik ben leergierig en wil graag mijn creativiteit kwijt in mijn vak. De vakwedstrijd biedt mij hiervoor die extra uitdaging!’ Astrid van Dijk, student Zelfstandig werkend kok. Alle studenten en hun begeleiders heel veel plezier en succes gewenst tijdens de komende wedstrijden!