Samenwerking met Zilt Bikes Zutphen

Het afgelopen jaar hebben Zilt Bikes Zutphen en de Aventus Entreeschool succesvol de handen ineen geslagen. Het plan was om samen een uniek leerwerktraject voor fietsenmakers te ontwikkelen. In het pand van Zilt Bikes doen de studenten praktijkervaring op en halen ze tegelijkertijd een diploma. Geschikt voor studenten met verschillende achtergronden. En het plan is geslaagd! Afgelopen week hebben de eerste studenten hun diploma ontvangen voor deze entreeopleiding mbo niveau 1. Zij kunnen verder met hun leven.

Zoals Richard, 44 jaar en via dagbesteding aan de studie en aan het werk. Of Menoah, 16 jaar en niet het vmbo afgerond. Met zijn diploma kan hij nu verder leren in het mbo. Ook een aantal nieuwkomers hebben het afgelopen jaar de Nederlandse taal beter onder de knie gekregen tijdens hun lerenwerktraject bij Zilt Bikes.  De bijzondere prestaties van deze studenten viel ook op bij het Vullerfonds te Lochem. Zij helpen jongeren met een financieel steuntje in de rug. Jaarlijks geven zij een aanmoedigingscheque aan een bijzondere student in de regio. En dit jaar viel Menoah bij hen in de prijzen. Dubbel feest bij Zilt Bikes!

Menoah is helemaal beduusd en blij verrast dat hij de aanmoedigingsprijs van het Vullerfonds krijgt.

Vullerprijs aan Menoah
Menoah Gunzel mocht de aanmoedigingsprijs van 500 euro ontvangen uit handen van de heer Huizinga, penningmeester van het Vullerfonds. Menoah heeft een bijzonder jaar achter de rug. Hij kwam te wonen op Intermezzo te Eefde. Door persoonlijke omstandigheden had hij nog geen diploma van het voortgezet onderwijs in zijn bezit. Het afgelopen jaar op de Entreeschool heeft hij zijn leven weer op de rit gekregen. Hij heeft veel veerkracht en inzet getoond. Dit is beloond met een diploma en met werk! Zijn stagebedrijf, Zilt Bikes te Zutphen heeft hem een baan aangeboden en volgend jaar gaat hij naast zijn baan een vervolgopleiding op mbo niveau 2 tot fietsenmaker volgen.

Over de Aventus Entreeschool
De Entreeschool van Aventus (mbo niveau 1) is de plek waar jongeren, nog zonder diploma, een kans krijgen. Het leren gaat vaak niet vanzelf voor hen. Daarom krijgen de studenten veel aandacht en begeleiding in kleine groepen. Met hulp van een persoonlijke coach ontdekken de studenten waar hun talent ligt. Eenmaal in het bezit van een diploma van de Entreeschool kunnen ze verder leren in het mbo of een baan vinden. Samenwerken met het bedrijfsleven en de gemeente is hierbij cruciaal. Want alleen samen kunnen goedwerkende trajecten voor werken en leren opgezet worden, zoals het afgelopen jaar met Zilt Bikes is gedaan.