Mbo-ambassadeursverkiezing - editie 2019

De nationale opening van het mbo-jaar op 9 september is ook het startsein voor de nieuwe Mbo-ambassadeursverkiezing - editie 2019. Apeldoornse student Brandon Brom vertegenwoordigt Aventus in deze jaarlijkse landelijke verkiezing.

Hans de Boer, minister Van Engelshoven, kickbokser Rico Verhoeven en 42 mbo-ambassadeurs … Op maandag 9 september komen zij in actie voor het mbo tijdens de nationale opening mbo-jaar 2019-2020. De feestelijke opening vindt plaats in Leerhotel Het Klooster van MBO Amersfoort en staat in het teken van de drievoudige opdracht voor het mbo: opleiden voor de regionale arbeidsmarkt, samenleving (burgerschap) en een Leven lang ontwikkelen. Deze opening markeert ook de start van de verkiezingscampagne voor een nieuwe landelijke mbo-ambassadeur.

Brandon Brom is de kandidaat voor Aventus​
Brandon Brom, student Sport & Bewegen, vertegenwoordigt Aventus tijdens de nieuwe landelijke campagne ‘Mbo’ers pakken aan – editie 2019’, georganiseerd door Ditismbo.nl. Hij woont in Dieren en gaat in Apeldoorn naar school. Brandon gaat de strijd aan met 42 top-studenten uit heel Nederland om een jaar lang de nieuwe Landelijke Ambassadeur voor het mbo te mogen zijn. Hiervoor moeten de deelnemende studenten vijf verschillende challenges uitvoeren. Brandon heeft ontzettend veel zin in de komende campagne, die eindigt op het MBO GALA in november 2019. ‘Ik voel me echt vereerd dat ik Aventus mag vertegenwoordigen in deze landelijke verkiezing. Het geeft me de kans om op een groter podium mensen te inspireren. Ik ben zo ongelooflijk trots op het mbo. Het is een supergoede basis voor elke carrière en dan maakt het niet uit of je als vakman of vakvrouw aan de slag gaat of door gaat studeren aan het hbo. Het mbo heeft mij geleerd dat je mag zijn wie je bent en dat je daar trots op mag zijn.’

Brandon Brom, student Sport & Bewegen, is de kandidaat voor Aventus in de landelijke mbo-ambassadeursverkiezing 2019

Mbo’ers pakken aan
Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid naar één van de 700 vakken en beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo-studenten en docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is. Mbo’ers zijn het fundament voor de arbeidsmarkt en maatschappij. Van de zorg tot de techniek. En dat verdient lof! De jaarlijkse ambassadeursverkiezing is een belangrijk moment om te laten zien hoeveel talent er op het mbo is. De campagne loopt van september tot november. Op het GALA, 18 november in Orpheus Apeldoorn, worden er 3 finalisten bekend gemaakt. Tijdens het gala moeten zij een laatste opdracht uitvoeren. En dat bepaalt wie de nieuwe Landelijke Ambassadeur voor het mbo wordt. Check Ditismbo.nl voor meer informatie en inspiratie.

Volg Brandon tijdens zijn campagne op Facebook (/aventus.school) en Insta (/aventus_school) van Aventus.