Hackathon levert mooie resultaten op

Wat waren het twee topdagen bij de hackathon ‘Hack je plek!’. Zo'n 60 studenten en docenten van Aventus werkten samen met studenten van Hogeschool Saxion om een oplossing te vinden voor een vraagstuk van de gemeente Zutphen, die de leefbaarheid in verschillende wijken wil verbeteren. Het winnende team bedacht -én ontwikkelde!- in twee dagen een app waar bewoners hun activiteiten in kunnen zetten met een markering van de locatie. Top gedaan!

Tijdens de hackathon droegen alle deelnemers vanuit hun eigen expertise, kennis en creativiteit een steentje bij. Zo zaten studenten Social Work en Pedagogisch Werk aan tafel met studenten ICT en docenten Sport & Bewegen. De eerste dag stond in het teken van kennis vergaren door middel van het doen van onderzoek en het interviewen van de opdrachtgever en stakeholders. Ook werden diverse workshops en masterclasses gegeven zodat de teams een goede basis meekrijgen. Dag 2 stond in het teken van creativiteit en het ‘bouwen’ van de ideeën. Aan het eind van de dag werden alle ideeën en concepten gepitcht voor de kritische jury.

Tweede en derde plek
Op de tweede plaats eindigde het team dat een -eveneens al functionerende- app bedacht voor gebruikers van Podium Gigant. Deze app is te gebruiken als persoonlijk profiel. Gebruikers kunnen dan zien wie er bij Gigant is en met welk talent. Zo kun je elkaar makkelijk opzoeken om samen muziek te maken. De derde plaats is voor het team dat een buurtcafé bedacht waar generaties elkaar kunnen ontmoeten en dat gerund wordt door studenten. Zowel de eerste als de tweede prijs winnaars worden nog een dag gecoacht door samenwerkingspartner Studio.Why om de concepten door te ontwikkelen. De opdrachtgevers zijn erg onder de indruk van de resultaten en willen met alle deelnemers en betrokken partijen doorpraten. Gave initiatieven dus, waar we zeker meer van gaan horen!