De Jeugd van Tegenwoordig

Thema-avond over jongeren voor ouders en verzorgers 

De thema-avond ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ met als onderwerp ‘social media’ in november 2015 was een groot succes. Ouders en verzorgers van studenten van de opleidingen van Economie & Handel discussieerden samen met docenten over de impact van social media op hun kinderen. Het was een luchtige en interessante avond met veel nieuws en goede gesprekken. 

Alle ins and outs over het online gedrag van jongeren kwamen voorbij. Gastspreker Mark van Rijn van jongerencommunicatiebureau Young Works legde het puberbrein bloot en ouders gingen aan de hand van stellingen ook onderling in discussie. Onderwerpen als ‘Pak je die telefoon wel of niet af voor het slapen gaan?’ passeerden de revue. De avond werd muzikaal begeleid door Timzingt met treffende liedjes over dit onderwerp, die bij menigeen een brede lach op het gezicht toverden. 

Communiceren met mijn puberkind

Eerder dit jaar is voor ouders van de opleidingen Gezondheid & Welzijn ook een ouderavond georganiseerd met als thema ‘Communiceren met mijn puberkind’. Veel ouders zitten regelmatig met hun handen in het haar als het gaat om het contact met hun puber. Tijdens deze thema-avond stonden vragen centraal als ‘Wat willen jongeren van vandaag, hoe denken ze en waarom is het zo lastig om een gesprek te voeren?’ De spreker van die avond was Steven Pont, als ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut deskundig op het gebied van communicatie met pubers. 

Aventus vindt het belangrijk om ouders/verzorgers te betrekken bij de studie van hun kinderen, en organiseert daarom regelmatig ouderavonden of een thema-avond. De belangstelling of bijdrage van ouders in de ondersteuning bij de studie van hun zoon/dochter heeft namelijk een bewezen positief effect op het studiesucces.