Aventus is stil…

“Nederland staat vierkant achter leraren en de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. Docenten moeten in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen zodat onze kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers die kunnen samenleven in een land dat wordt gekenmerkt door vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.” Zo is te lezen in de brief die de onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob hebben gestuurd aan de vertegenwoordigers van scholen, waaronder ons mbo.

Zij roepen scholen en leraren op om maandag 2 november – net als Frankrijk - stil te staan bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty.

En natuurlijk staan wij als Aventus hierbij stil. We staan stil bij het belang van onze democratie en leven mee met onze Franse collega’s.

Aventus is stil…
Ter nagedachtenis aan Samuel Paty en als eerbetoon zijn wij als Aventus op 2 november om 17:00 uur – het tijdstip waarop de gruwelijke daad plaatsvond – 1 minuut stil. In de klas, tijdens een online les, in de trein of thuis voor jezelf….1 minuut met onze gedachten bij Samuel en de waarde waar hij voor ons onderwijs en onze samenleving voor staat.

Dankjewel!