Aventus is host van Skills Talents Gelderland

Voor leerlingen van het vmbo/mavo is het ontzettend leuk om mee te doen aan vakwedstrijden. Het is praktisch en uitdagend. Het wedstrijdelement maakt het spannend en leerlingen willen als de beste presteren. Daar leren ze veel van. Ondertussen leren ze ook veel over hun vak en helpt het hen bij de examenvoorbereiding en hun beroepskeuze voor een vervolgopleiding. 

Vakwedstrijden vinden wij bij Aventus belangrijk. Voor onze mbo-studenten én voor de vmbo/mavo leerlingen. Daarom organiseren we het Gelderse Kampioenschap Skills Talents op 12 februari 2020 op onze locatie te Apeldoorn.

Wat zijn Skills Talents? 

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams van 3.

Skills Talents bestaat uit een voorrondewedstrijd op de eigen vmbo-school, het provinciaal kampioenschap bij Aventus, een teambuilding en de nationale finale tijdens Skills Heroes in maart 2020 in Leeuwarden. In de finale werken de leerlingen ook als provincieteam samen met deelnemers van de andere vakwedstrijden. Zij kunnen de beste van Nederland worden in hun vakgebied. Maar ook, samen met de andere vakteams uit Gelderland, de beste worden als provincieteam. Een dubbele prijs!

De leerlingen uit heel Gelderland kunnen meedoen aan diverse wedstrijden: 
•    Horeca Bakkerij & Recreatie,  georganiseerd door Hotelschool
•    Bouwen Wonen & Interieur,  georganiseerd door Hout en Meubel
•    Media Vormgeving en ICT,  georganiseerd door Mediavormgeving
•    Zorg & Welzijn,  georganiseerd door PW
•    Dienstverlening en Producten, georganiseerd door Dienstverlening
•    Mobiliteit en Transport,  georganiseerd door Automotive
•    Produceren, Installatie en Energie, georganiseerd door team MEI en Engineering. 
•    Economie en Ondernemen. 

Wint een vakteam het provinciaal kampioenschap op 12 februari, dan wordt het onderdeel van het provincieteam Gelderland Giants en neemt het deel aan de finale op 4 en 5 maart in Leeuwarden. Afgelopen jaar hebben de Gelderland Giants de derde plek behaald!  
Een onvergetelijke ervaring! 

Hoe kunnen vmbo-scholen meedoen?
Deelnemen aan Skills Talents is gratis. Het enige dat een school hoeft te doen, is de school inschrijven en per wedstrijd één vakteam van drie leerlingen formeren. 
Inschrijven gaat via www.skillstalents.nl.