Aventus-docent deelnemer Geschiedenisdocent 2021

Meer dan 100 docenten zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het jaar, een talentprogramma vanuit een samenwerking van het Nationaal Archief, de NTR en het Rijksmuseum. En uit deze 100 is ‘onze’ Dirk-Jan van Zoest van Aventus Lyceum genomineerd als 1 van de 15 toptalenten die opgaat voor de volgende ronde van de verkiezing. Dirk-Jan is voorgedragen door zijn leerlingen en daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Van harte Dirk-Jan!

Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld hebben na een zorgvuldige selectie deze 15 docenten geselecteerd. In het najaar bezoekt de jury de school en woont de lessen bij. Deze bezoeken leveren een shortlist op van zes docenten van wie videoportretten worden gemaakt. Uit deze shortlist komt een top 3, uit wie de jury de beste geschiedenisdocent van het jaar kiest.

De winnende docent is een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, neemt een lesvideo op, én mag met de hele klas naar het Rijksmuseum. De top 3 mag met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de volgende ronde en wensen Dirk-Jan veel succes!