Paragrafen

Iets voor jou?

Het bouw informatiemodel (BIM) is een groeiende werkmethode die langzaam maar zeker de overhand krijgt in het voorbereiden van bouwwerkzaamheden. Steeds meer bedrijven gaan werken met het 3D tekenen van gebouwen om alle disciplines erin te verwerken. Met BIM wordt er daarnaast meer informatie aan tekeningen toegevoegd. Wil jij in de samenwerking met andere partijen BIM inzetten? Bekijk dan dit keuzedeel!

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

In de cursus Verdieping BIM in de bouw krijg je in een kort tijdsbestek een goed overzicht wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het ontwerpproces, de realisatie, de gebruiksfase. Ook leer je wat het kan betekenen voor circulaire bouw. Je krijgt inzicht in de achtergronden en uitgangspunten van BIM en begrijpt de essentie van de systematiek met het bijbehorende proces. Je krijgt een beeld van de impact die BIM heeft op je werk en organisatie. Virtueel bouwen is dé manier om gecontroleerde toegang te faciliteren tot data. 

De cursus gaat verder in op verdere detaillering in BIM en de mogelijkheden die ontstaan richting leveranciers en uitvoering. Ook wordt aandacht besteed aan gekoppelde begrotings- planningssoftware en modelcheck software.

Na afronding van dit keuzedeel ben je in staat om op een instapniveau BIM modellen te beoordelen op kwaliteit en bruikbaarheid. Ook ben je straks bekend met de vaktechnische terminologie. 

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen zijn te vinden in de digitale leeromgeving. Je hebt een laptop nodig.

Examen

Dit keuzedeel wordt afgerond met een portfolio, observatie en presentatie. Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-verklaring. 

 

building information modeling

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.