Paragrafen

Iets voor jou?

Overweeg jij een CNC-gestuurde freesmachine aan te schaffen? Doe bij ons de basiskennis op zonder direct te richten op grootschalige fabrieksmachines. Deze cursus is ideaal voor zelfstandigen en geïnteresseerden die laagdrempelig willen instappen in de CNC-techniek voor de interieurbouw en meubelmakerij.

Dit leer je:

  • Basiskennis en vaardigheden voor het bedienen van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines. 
  • Veilig en efficiënt gebruik van CNC-machines in de interieurbouw en meubelmakerij. 
  • Voorbereiden van de productie en stellen van prioriteiten. 
  • Experimenteren met CNC-gestuurde machines. 
  • Tekeningen maken en aanpassen voor CNC-frezen. 
Doel cursus

Het doel van deze cursus is om de basiskennis en vaardigheden voor het bedienen van CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines bij te brengen. De cursus richt zich op veilig en efficiënt gebruik, productievoorbereiding, prioriteiten stellen en werken in een kleinschalige, procesgestuurde omgeving. Deelnemers leren ook experimenteren met CNC-machines en tekeningen maken en aanpassen voor CNC-frezen. Hiermee kunnen zelfstandigen en geïnteresseerden met vertrouwen aan de slag met CNC-machines.

Na afloop van de cursus begrijp je de werking van CNC-technologie en kun je zelfstandig werken met een eenvoudige CNC-machine. We bieden de basiskennis en vaardigheden aan om met vertrouwen en expertise CNC-technologie te gebruiken.

Mbo-scholing voor volwassenen

Aventus is de grootste aanbieder van mbo-onderwijs in de Stedendriehoek. Wij bieden ook mbo voor volwassenen. Het bestaat uit korte scholing, zoals cursussen, (deel)certificaten, keuzedelen of uit volledige deeltijd mbo-opleidingen (BBL). We hebben oog voor de mens achter de student en bereiden je voor op de toekomst. Iedereen verdient de kans om zich maximaal te ontwikkelen. Persoonlijke aandacht is hierin de sleutel. Lees hier meer.

CNC cursus

Praktische informatie

Duur en planning

De cursus duurt maximaal 10 weken. Je volgt elke week minimaal 3 uur les met een maximum van 6 uur per week. Je plant de lesblokken, in overleg met je begeleider, zelf in. Dit geeft flexibiliteit in jouw agenda. In totaal zijn er voor cursus 60 uur lesuren beschikbaar. 

Startdata en lestijden

De startmomenten en lestijden zijn doordeweeks van 8:30 tot 12:00 en van 12:30 tot 15:30. Wanneer jouw startmoment is stem je af met de contactpersoon na aanmelding. De eerste twee lessen staan in het teken van instructie, waarbij je veel begeleiding krijgt. Daarna ga je tijdens de lesmomenten zelfstandig aan de slag. Uiteraard onder begeleiding van een instructeur. 

Leermiddelen

  • Er is een online leermodule die kosteloos kan worden gebruikt. 
  • Benodigde materialen en snijgereedschappen zijn inbegrepen bij de cursus. 

Afronding

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.