Paragrafen

Voor wie

Voor alle medewerkers in de zorg die in verschillende branches werkzaam zijn, die hun kennis, vaardigheden en techniek willen ontwikkelen en bijstellen.

Leeratelier Zorg

Dit keuzedeel is onderdeel van Leeratelier Zorg. Lees hier meer over deze scholing. We leven in een continu veranderde wereld. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die bij ons deze scholing volgt, regie neemt over zijn of haar leerproces. Dit houdt in dat iemand meer eigen verantwoordelijkheid krijgt, flexibel leert omgaan met veranderingen en onderzoekende houding aanneemt: de Knowmad. Dit stimuleert een leven lang ontwikkelen (LLO).

De cursus

Verlenen van palliatieve zorg aan zorgvragers

De complexiteit van de zorg neemt toe doordat mensen steeds ouder worden, langer thuis wonen en het schakelen mat andere disciplines belangrijker geworden is. Daarom is het belangrijk dat alle zorgverleners de juiste palliatieve zorg kunnen geven. Wij bieden het keuzedeel Palliatieve zorg aan om jouw expertise of de expertise van jouw medewerkers te vergroten op dit gebied. Naast de thuiszorg/hospice is palliatieve zorg ook een belangrijk onderdeel geworden in verschillende branches, denk hierbij aan VVT, AGZ, GGZ en GHZ. Door middel van dit keuzedeel ben jij of is jouw medewerker beter gekwalificeerd om in te spelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen.

Programma

  1. Laatste levensfase en de vier fasen van palliatieve zorg
  2. Samenwerken met betrokken zorgprofessionals en het nemen van beslissingen rondom levenseinde, euthanasie, voltooid leven en palliatieve sedatie
  3. Terminale zorg en ethische vraagstukken
  4. Zingeving en copingstrategieën
  5. Rouwbegeleiding en omgaan met diversiteit

Doelstelling

De cursist kan palliatieve zorg verlenen, passend binnen de branche waarin hij/zij werkzaam is. De cursist signaleert veranderingen bij de zorgvrager op de vier domeinen, lichamelijk, psychisch, sociaal en zingeving. Tijdens de scholing is er veel aandacht hoe om te gaan met de naasten en hoe samen te werken met verschillende deskundigen.

Duur

5 dagdelen van 3 uur.

Afronding

Met het behalen van voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een mbo-certificaat Palliatieve zorg. 

Locatie

In overleg: incompany of bij Aventus, Laan van de Mensenrechten, Apeldoorn.

Startdata en lestijden

Startdata

  • dinsdag 1 oktober 2024
  • dinsdag 7 januari 2025
  • dinsdag 1 april 2025

De uiterste inschrijfdatum voor een scholing is twee weken voor de startdatum. Meld je je na de uiterste inschrijfdatum aan, dan word je automatisch geplaatst bij de eerstvolgende cursusperiode.

Lestijden

  • 16.00 - 20.30 uur

Check Korte scholing Zorg - Overzicht lesdata en -tijden voor volledig overzicht van de lesdata.

Voorwaarde voor deelname

Om deel te nemen aan deze scholing heb je een vaste werkgever (erkend leerbedrijf) nodig. De werkgever moet een BPV-overeenkomst tekenen (beroepspraktijkvormingsovereenkomst) en je gaat werken met een Prove2Move-examen. Hiervoor heb je een beoordelaar (erkend leerbedrijf) nodig om dit af te tekenen. Deze scholing levert het landelijk erkende Aventus MBO-certificaat op.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.