Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezondheidszorg

Alle aandacht voor mensen

Bij de richting Gezondheidzorg van Aventus zijn er studenten die echt om mensen geven. Welke opleiding je ook bij ons volgt, aandacht voor de mens staat altijd centraal. Want dit is ook belangrijk in de beroepen waar we je voor opleiden… als helpende, verzorgende, verpleegkundige, dokters-, apothekers- of tandartsassistent. We zoeken studenten die graag leren hoe ze zorg kunnen dragen voor de gezondheid en het welbevinden van anderen. Daar zijn studenten voor nodig die dat talent voor aandacht voor anderen in zich hebben. Studenten die bereid zijn om de regels van het vak te leren en deze professioneel toe te passen. Zodat je vanuit je hoofd en hart het juiste kunt doen voor jouw cliënten of patiënten. 

helpende zorg en welzijn

We gunnen je voldoening

Je komt na jouw opleiding te werken in een mooi vakgebied. Je krijgt een verantwoordelijke, zinvolle baan in de thuiszorg, bij de huisarts of apotheek, in de kraamzorg of in het verzorgings-, verpleeg- of ziekenhuis. In de opleiding gaat het altijd om theorie en praktijk. Wij vinden kennis en ‘een luisterend oor’ steeds even belangrijk. Daarmee geef je veel, maar krijg je ook veel terug.

In de praktijk

En we beloven je, we laten je snel aan de praktijk proeven, vanuit de praktijkruimtes op school of op één van je stages. Voordat je het weet werk je bijvoorbeeld bij ouderen, zieken of mensen met een psychiatrisch ziektebeeld of een verstandelijke handicap. Er staat een betrokken team docenten voor je klaar om je daarbij te begeleiden. Het merendeel van hen komt zelf uit de zorg en je docenten weten daarom waarover ze het hebben. We leren je te kijken naar wat mensen nog kunnen en niet te focussen op wat niet meer kan. We leren je te denken vanuit wat mensen nodig hebben en niet noodzakelijkerwijs waar mensen om vragen. We leren je de regels van de zorg te volgen, maar ook je hart. Want jij bent in de zorg voor anderen het belangrijkste instrument. Dat leren we je en dat maakt ook het verschil. Altijd. Voor jezelf en voor anderen.

Vak in beweging

Met een diploma op zak heb je legio mogelijkheden om door te stromen naar een vervolgopleiding op een hoger niveau, binnen onze school of naar het hbo. Of je gaat aan het werk. In een vakgebied dat een ontwikkeling doormaakt van zorg naar vooral preventie en welzijn. Een vak dat steeds meer decentraliseert, dat wil zeggen dat de focus komt te liggen op de zorg thuis en in de wijk. Je werkt daardoor steeds meer samen met andere zorgprofessionals. Dicht bij de mensen om wie het gaat. Aventus speelt nu al op deze ontwikkeling in. Zo leer je vandaag klaar te zijn voor het werk in de gezondheidszorg van morgen.

tandartsassistent

Geraakt?

Spreekt de gezondheidszorg je aan? Wil jij met jouw deskundigheid en betrokkenheid het verschil maken in de zorg voor anderen? Ga jij voor mensen omdat daar je hart ligt? Kies dan voor jouw toekomst én die van anderen. Met jouw aandacht en talent. We verwelkomen je graag bij Aventus.