Overslaan en naar de inhoud gaan

Student Julia over de training 'Geef jezelf vertrouwen'

Gewoon je ding doen zonder continu rekening te houden met anderen? Best lastig als je door jouw opleiding opeens veel nieuwe mensen ontmoet. Julia werkt in de gehandicaptenzorg en volgt de opleiding Verpleegkunde (niveau 4) bij Aventus in Apeldoorn. Zij leerde tijdens de training ‘Geef jezelf vertrouwen’ écht op zichzelf te vertrouwen.

Vond je het lastig om hulp te zoeken bij het LEC?
Helemaal niet. Ik sta zelf altijd open voor hulpvragen van anderen. Als ik merk dat ik hulp nodig heb zoek ik steun of begeleiding.

Hoe ben je bij het LEC terecht gekomen?
Ik dacht dat ik behoefte had aan een training om met meer zelfvertrouwen te presenteren en deelde dat met mijn mentor. Hij koppelde mij aan het LEC en tijdens de intake werd duidelijk dat het niet alleen om het presenteren ging, maar om mijn zelfvertrouwen.

Wat heb je aangeboden gekregen?
De training ‘Geef jezelf vertrouwen’ bleek het beste bij mij te passen. In plaats van in een groep volgde ik de training 1-op-1 met Robbert Jan, omdat ik maar één dag per week op school ben en verder werk. Dat was heel fijn! Eén keer in de vier of zes weken spraken we af, maar tussentijds kon ik ook altijd met vragen bij hem terecht. Hij luisterde écht naar wat mij bezighield en bood mij handvatten om daar anders naar te kijken. Daardoor kon ik mijn eigen gedachten verbeteren.

Waarom volg je deze training?
Ik had veel onrust in mijn hoofd omdat ik continu bezig was met wat andere mensen van mij zouden vinden of verwachten. Op werk en op school. Ik wilde graag met iedereen rekening houden en tevreden stellen. Daardoor vond ik het lastig om contacten te leggen met medestudenten en kroop ik in mijn schulp. Ik voelde dat ik daar iets mee moest.

Wat heeft het je opgeleverd?
Veel rust in mijn hoofd. Ik kan loslaten wat ik denk dat anderen van mij denken. Ik hoef geen dingen meer van mezelf te doen omdat ik denk dat anderen dat van mij verwachten. Maar ik ga verder met mijn eigen ding.

Tip voor andere studenten!
Als je verder wilt komen moet je openstaan voor de hulp die wordt geboden en eerlijk zijn. Je hoeft je nergens voor te schamen. Ook al voel je je té oud, je kan altijd bij het LEC aan de bel trekken. Ze kunnen je helpen en geven goede adviezen.

Meer weten over het LEC?
Bekijk hier de interviews van studenten die trainingen via het LEC hebben gevolgd en wat het hen heeft gebracht. Ken jij ook studenten voor wie dit nuttig kan zijn, bekijk dan het aanbod van het LEC en neem contact op.