Jouw studiekosten op een rijtje

Start je een opleiding bij Aventus, dan betaal je daar zelf aan mee. Zoals les- of cursusgeld. Daarnaast zijn er kosten voor studiemateriaal en voor excursies.

Lesgeld en cursusgeld

Ben je op 1 augustus van het schooljaar nog geen 18 jaar? En doe je een BOL-opleiding of BBL-opleiding? Dan is je les- of cursusgeld gratis. Ben je 18 jaar of ouder, dan betaal je mee aan je opleiding. Hoeveel? Dat hangt af van je opleidingsniveau.

Bekijk hier jouw les- of cursusgeld:

Betalen in delen

Kun je het les- of cursusgeld van Aventus niet in één keer betalen? We bieden de mogelijkheid om dit in gedeeltes te betalen. Lees erover bij betalingsregeling

Sport en bewegen outdoormanagement Klimbos Veluwe

Studiefinanciering & kinderbijslag

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijgen je ouders kinderbijslag. Lees meer over studiefinanciering en kinderbijslag.

Studiekosten

Voor je opleiding betaal je zelf je studieboeken, verzekeringspremies, materiaal, werkkleding en meer. Ook heb je voor veel opleidingen een eigen laptop nodig.

Daarnaast krijg je eventueel kosten voor excursies, introductieprogramma’s en extra leermiddelen die meehelpen aan een betere opleiding. We adviseren je om mee toe doen aan deze onderdelen, maar ze zijn (en de bijbehorende kosten) niet verplicht. 

Wat betaal jij?

Het verschilt per opleiding wat je betaalt aan lesgeld en studiekosten. Je vindt de kosten voor jouw opleiding op de opleidingspagina. Heb je een vraag over de kosten van je opleiding?  Stel je vraag bij het Service- & Informatiepunt. Bel 0800-444 5555 of mail info@aventus.nl.

Moeite met de kosten?

Kun je de extra kosten voor je mbo-opleiding moeilijk betalen? Misschien kom je in aanmerking voor de leermiddelenregeling. Kijk op deze pagina of je hiervoor in aanmerking komt of neem contact op met je leertrajectbegeleider.

Je kunt ook een beroep doen op het Hulscherfonds van Aventus.

Schoolkostenbeleid Aventus

Het schoolkostenbeleid van Aventus geeft inzicht in welke kosten voor rekening van de student zijn en welke kosten voor rekening van Aventus. Zo weet jij waar je aan toe bent als je start met een opleiding bij Aventus.

Trefwoorden: 

Meer over dit onderwerp

Aventus Lyceum student achter studieboek

Opleidingskosten BBL, niveau 1 en 2

Kosten opleiding BBL, niveau 1 en 2 voor schooljaar 2016 – 2017:
•€ 236

Studiefinanciering en kinderbijslag BBL,, niveau 1 en 2
•Kinderbijslag: tot je 18e, maar pas op met bijbaan* (zie www.svb.nl)
•Studiefinanciering: nee

* Let op: heb je tot je 18e een bijbaan? De kinderbijslag vervalt als je te veel bijverdient.