Overslaan en naar de inhoud gaan

Stageplaatsen gezocht: wie laat onze talenten groeien?

BPV Stage Entree

Leren in de praktijk is voor entree-studenten essentieel ter voorbereiding op een plek op de arbeidsmarkt of doorstroom naar een mbo niveau 2 opleiding. De beroepspraktijkvorming (BPV) is daarom een heel belangrijk onderdeel van de entree-opleiding. Daarom hebben we, juist voor deze studenten, stagebedrijven nodig. Opleiden doen we samen! 

Wat is de Entreeschool?

De Entree-opleiding is een opleiding voor een specifieke groep. Het gaat om enerzijds een kwetsbare doelgroep en anderzijds een doelgroep anderstaligen. Voor beide groepen geldt dat ze tot nu toe weinig succesvol zijn geweest op school en nog geen diploma hebben gehaald waarmee ze aan het werk kunnen of door kunnen stromen naar mbo niveau 2. 

De studenten van de Entreeschool kunnen kiezen uit elf verschillende richtingen:

 • Assistent procestechniek BBL
 • Assistent installatie- en constructietechniek BOL/BBL
 • Assistent automonteur BOL/BBL
 • Assistent fietsenmaker BOL/BBL
 • Assistent bouwen en wonen BOL/BBL
 • Assistent logistiek BOL/BBL
 • Assistent dienstverlening en zorg BOL/BBL
 • Assistent sport & facilitair BOL
 • Assistent horeca BOL/BBL
 • Assistent verkoop en retail BOL/BBL
 • Assistent haarstylist BOL

Wat kunt u verwachten?

Ze zijn sociaal, creatief en willen graag aan de slag. Jullie enige investering is begeleiding, tijd, aandacht, een onkostenvergoeding (verplicht voor BOL- en BBL-studenten: de student hoeft geen kosten te maken voor zijn stage) en een passende stagevergoeding voor BOL-studenten (conform CAO branche of indicatie Stichting van de Arbeid).

Studenten van de Entreeschool hebben veel talenten, zijn creatief, komen met goede initiatieven en zijn sociaal. Met de juiste aandacht en begeleiding komt hun talent optimaal tot ontwikkeling. Een student van de Entreeschool vraagt meer begeleiding en aandacht dan een student op mbo3- of mbo4-niveau. De student leert werknemersvaardigheden, beroepsvaardigheden, omgang met collega’s, veilig werken enzovoort.   

Zo werkt het!

Studenten van de Entreeschool lopen 400 uur stage per jaar. Het BPV-bureau van de Entreeschool voert de eerste gesprekken met de studenten over hun stage en doet de voorselectie voor u. Uiteraard kunt u zelf ook een kennismakingsgesprek met de student voeren om te zien of de student binnen uw organisatie past.

Meer weten?

Heeft u een stageplaats voor een student van de Entreeschool binnen uw organisatie of wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact op met de sector MBO Basis & Lyceum via bpv-entree@aventus.nl. 

Ervaringen vanuit het werkveld

Wil je weten hoe salons Figaro in Lochem en Sher in Twello de samenwerking met onze studenten Gijs en Aakhoun ervaren? Bekijk dan deze video:

Ellis Hendriks, personeel & organisatie bij Foenix

“Wij begeleiden entreestages als investering in de medewerkers van de toekomst. Samen maken wij werk van de stage, dat werkt voor iedereen!”