Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Iets voor jou?

Aan de slag in de horeca of voedingsmiddelenindustrie? Schuilt er een heuse kok in jou? Lijkt het je leuk om als gastheer of gastvrouw aan de slag te gaan? Wil je werk maken van voeding of aan de slag in de voedingsmiddelenindustrie? Dan is de opleiding Assistent horeca/voeding/voedingsindustrie misschien iets voor jou. 

Assistent Horeca

De opleiding

Je werkt in de keuken of restaurant van een fastfood of horecazaak. Dat kan ook bij een verpleeghuis, bedrijf of ziekenhuis zijn. Onder begeleiding kook of bedien je, ontvang je gasten of maak je schoon. Ook in de voedingsmiddelenindustrie zijn volop kansen voor jou als je dit profiel kiest. Let op: als je dit beroepsprofiel kiest, moet je flexibel zijn. Zo moet je het bijvoorbeeld geen probleem vinden om in de avonden en weekenden te werken. Dit hoort namelijk echt bij het werk! 

Werken en leren

Tijdens een BBL mbo-opleiding werk je in een bedrijf. Je hebt een baan nodig om met deze opleiding te beginnen.

  • Op school krijg je de volgende vakken aangeboden: Nederlands, rekenen, burgerschap, keuzedelen en het vak profiel.
  • Tijdens de profielvakken doe je kennis op over o.a.: voeding, dranken en basisvaardigheden uit de keuken en het restaurant.
  • De lessen van het profiel worden aangeboden als theorielessen.

Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden op de locatie van Aventus in Apeldoorn. 

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent horeca/voeding/voedingsindustrie als je:

  • 16 jaar of ouder bent op 31 juli voorafgaande aan het schooljaar waarin je start
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.

Bij een Entree-opleiding kun je iedere maand starten. Kies dan bij aanmelden het vakje ‘Anders’ en kies de datum waarop je met de opleiding wilt beginnen.

Na je opleiding

Na je Entreeopleiding Assistent horeca/voeding/voedingsindustrie stroom je gemakkelijk door naar de opleiding Gastheer/Gastvrouw op mbo niveau 2, of naar de opleiding Kok op mbo niveau 2.

Bekijk de filmpjes

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.