Assistent installatie- en constructietechniek (BOL)

School & stage

Iets voor jou?

Goed met je handen en gek op techniek? Denk dan eens aan het beroepsprofiel Assistent Installatie- en Constructietechniek. Tijdens dit beroepsprofiel leer je de basis. 

De opleiding

Dit leer je

Tijdens dit beroepsprofiel leer je de basis. Je helpt technische collega’s in de werkplaats, fabriek of bij de klant. Je helpt bij het maken en onderhouden van installaties in de elektrotechniek of installatietechniek. Of je assisteert bij het in elkaar zetten van grote machines.

Let op: locatie afhankelijk van aanmeldingen

Bij je aanmelding voor deze opleiding mag je je voorkeur voor een locatie opgeven. Of je daadwerkelijk op deze locatie kunt starten, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De locatie wordt ook met je besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent installatie- en constructietechniek als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt
  • niet 2 jaar ingeschreven stond bij een andere entree- of niveau 1 opleiding

Na je opleiding

Na je Entreeopleiding Assistent Installatie- en Constructietechniek heb je een ruime keuze aan vervolgopleidingen op mbo niveau 2. Wat dacht je bijvoorbeeld van de niveau 2 opleidingen Constructiewerker of Monteur Werktuigkundige Installaties?

Verbeter je Nederlands

Kom je uit het buitenland en moet je Nederlands eerst beter worden voordat je een mbo-opleiding kunt voltooien? Meld je dan aan voor de Entreeschool taalklas van Aventus in combinatie met het profiel dat je kiest. Bij de Entreeschool taalklas leer je de Nederlandse taal én rekenen beter. Daardoor groei je makkelijker door naar een vervolgopleiding. Meer info en aanmelden? Kijk op Aventus.nl/taalklas

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.