Assistent logistiek (BBL)

Werken & leren

Iets voor jou?

Aan de slag in de logistiek? Logistiek komt in elk bedrijf voor. Als je kiest voor het beroepsprofiel Assistent Logistiek kun je dus in veel verschillende branches terecht komen. 

Assistent Logistiek

De opleiding

Vaak werk je in een magazijn, bij een transportbedrijf of distributiecentrum. Je helpt bijvoorbeeld bij het laden en lossen van vrachtwagens. Je verzamelt de spullen die vervoerd moeten worden of legt ze op de goede plek in het magazijn.

Werken en leren

Tijdens een deeltijd mbo-opleiding (BBL) werk je in een bedrijf. Je hebt een baan nodig om met deze opleiding te beginnen.

Let op: locatie afhankelijk van aanmeldingen

Bij je aanmelding voor deze opleiding mag je je voorkeur voor een locatie opgeven. Of je daadwerkelijk op deze locatie kunt starten, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De locatie wordt ook met je besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent logistiek als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt
  • niet 2 jaar ingeschreven stond bij een andere entree- of niveau 1 opleiding

Na je opleiding

Na de Entreeopleiding Assistent Logistiek kun je ervoor kiezen om een diploma op een hoger niveau te halen. De mbo-2 opleiding Logistiek Medewerker sluit bijvoorbeeld goed aan. Weet je nog niet helemaal wat je wilt gaan doen? Dan is de brede niveau 2 opleiding Economie & Logistiek misschien een goede keuze voor jou.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.