Assistent installatie- en constructietechniek (BBL)

Werken & leren

Iets voor jou?

Goed met je handen en gek op techniek? Denk dan eens aan het beroepsprofiel Assistent Installatie- en Constructietechniek. Tijdens dit beroepsprofiel leer je de basis. 

Assistent Installatie- en Constructietechniek

De opleiding

Je helpt technische collega’s in de werkplaats, fabriek of bij de klant. Je helpt bij het maken en onderhouden van installaties in de elektrotechniek of installatietechniek. Of je assisteert bij het in elkaar zetten van grote machines. 

Werken en leren

Tijdens een deeltijd mbo-opleiding (BBL) werk je in een bedrijf. Je hebt een baan nodig om met deze opleiding te beginnen.

Let op: locatie afhankelijk van aanmeldingen

Bij je aanmelding voor deze opleiding mag je je voorkeur voor een locatie opgeven. Of je daadwerkelijk op deze locatie kunt starten, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De locatie wordt ook met je besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent installatie- en constructietechniek als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt
  • niet 2 jaar ingeschreven stond bij een andere entree- of niveau 1 opleiding

Na je opleiding

Na je Entreeopleiding Assistent Installatie- en Constructietechniek heb je een ruime keuze aan vervolgopleidingen op mbo niveau 2. Wat dacht je bijvoorbeeld van de niveau 2 opleidingen Constructiewerker of Monteur Werktuigkundige Installaties?

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.