Paragrafen

Iets voor jou?

Werk jij in de bouw, meubelindustrie of elektro- en installatietechniek? En wil je breder opgeleid worden en basisvaardigheden metaalbewerking toevoegen aan je skills? Bekijk dan dit keuzedeel. 

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

In deze cursus leer je specifieke metaalbewerkingsvaardigheden zoals buigen, knippen, boren, zagen, machinaal snijden, lassen, draaien, frezen, walsen, snijbranden en honen van metalen onderdelen. Een aantal van deze bewerkingen kan worden samengevat onder term: verspanende technieken.

De volgende thema's worden behandeld met dit keuzedeel:

  • Uitvoeren van specifieke metaalbewerking per verspanende techniek
  • Controle van het werk volgens checklists
  • Afronden van de opdracht

Na afronding van dit keuzedeel ben je in staat zelfstandig aan een opdracht te werken: je werkzaamheden voorbereiden, metaalbewerkingswerkzaamheden uitvoeren en je uitgevoerde werk controleren.

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus omvat vier lesdagen en een examen.

Leermiddelen

De leermiddelen zijn te vinden in de digitale leeromgeving.

Daarnaast heb je nodig: veiligheidskleding en PBM.

Examen

Het keuzedeel wordt afgerond met een portfolio, observatie, en eindgesprek.

Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-certificaat. 

Lassen

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.