Overslaan en naar de inhoud gaan

Werktuigbouw & Metaal

Werken met staalconstructies, (productie)machines, metaal of speciale kunststoffen? Bij Werktuigbouw & metaal leer je technische tekeningen lezen, materiaal bewerken, werktuigen en (productie)machines monteren en beheren. Je leert om heel nauwkeurig te werken en krijgt inzicht in het proces van a t/m z. 

Zo lever je een goed en betrouwbaar eindproduct op. Je wordt een vakman of vakvrouw die goed kan omgaan met gereedschappen, materialen en machines. Zo ga je constructies met complexe lasbewerkingen aan elkaar te verbinden tot één geheel, machinestoringen analyseren of ruw materiaal bewerken tot een belangrijk onderdeel in bijvoorbeeld ziekenhuisapparatuur.

Werktuigbouwkunde & metaal in de toekomst

Er is altijd vraag naar vakmensen in de werktuigbouwkundige sector. Voel jij je thuis bij grote machines en bij de geur van verschillende materialen? Met een opleiding in de werktuigbouw of metaal kun je aan de slag als medewerker productietechniek, Allround medewerker productietechniek of servicemonteur werktuigbouw in bijvoorbeeld de de transportmiddelenindustrie, scheepsbouw, werkplaats of op de constructieafdeling van bedrijven. 

Onze werktuigbouw- & en metaalopleidingen

Bij Aventus begrijpen we dat je een echte vakvrouw of vakman wil worden en bieden we opleidingen aan die aansluiten bij jouw wensen. We hebben in deze richting drie BBL-opleidingen en één BOL-opleiding, net wat jij fijn vindt. Fulltime studeren óf werken en studeren. Onze ervaren docenten met kennis uit het vak staan klaar voor je in praktijkgerichte lokalen en helpen je om de benodigde kennis en vaardigheden op te bouwen.