Paragrafen

Belangrijk voordat je je aanmeldt:

  • Meld je aan vóór 1 augustus om geplaatst te worden in het komende studiejaar dat start op 31 augustus. In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig en begin je later aan de opleiding bij ons. 
  • Wil je je na 1 augustus aanmelden voor het huidige schooljaar? Dat kan alleen via je huidige school of via Leerplicht. Neem dus eerst contact op met je decaan, zorgcoördinator of begeleidingsdeskundige als je erover denkt om over te stappen. 
  • Na 1 oktober is instroom niet meer mogelijk, alleen bij hoge uitzondering met een uitbesteding van je vo-school.
  • In onderling overleg bepalen we of de overstap haalbaar en mogelijk is; de instroomopties na 1 augustus zijn beperkt.
  • Ben je van plan je aan te melden voor de september-examens van Aventus Lyceum (alleen bedoeld voor leerlingen die gezakt zijn op maatschappijleer)? Zorg er dan voor dat je tijdens het aanmelden de hiervoor bestemde checkbox aanvinkt.

Kies het vwo- profiel Cultuur & Maatschappij (vavo)

Als je kiest voor het vwo-profiel (vavo) Cultuur & Maatschappij, dan volg je de vakken Geschiedenis en Wiskunde C (of A of B). Je kiest daarnaast twee van de volgende vakken: Kunstvak Tekenen of een derde moderne vreemde taal en Aardrijkskunde of Economie of Maatschappijwetenschappen. Ook volg je een gemeenschappelijk deel met daarin Nederlands, Engels, een tweede moderne vreemde taal (Frans of Duits), Maatschappijleer en de rekentoets. En er is een verplicht vrij deel, waarin je een vak naar keuze volgt dat nog niet in je pakket zit en je je profielwerkstuk maakt.

Uitbestedingsformulier

Download het uitbestedingsformulier. Laat het formulier invullen en ondertekenen door je school. Het ondertekende formulier kan je bij aanmelding uploaden of na  je aanmelding via de website mailen naar STA-I-Lyceum@aventus.nl.

Reiskostenregeling vavo

Je komt als vavo-leerling in aanmerking voor een reiskostenvergoeding als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en op een afstand woont van meer dan 10 reiskilometers. Lees meer over de Reiskostenregeling vavo.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.