Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben je gezakt en wil je toch alvast studeren? Dan is het vavo-HO-traject misschien iets voor jou! Havo- en vwo-leerlingen die dit jaar voor het eerst gezakt zijn voor 1 vak kunnen deze route volgen. Het vavo-HO-traject wordt aangeboden in samenwerking met Saxion.

Hoe werkt het vavo-HO-traject?

Het vavo-HO-traject is bedoeld voor leerlingen die de ambitie hebben om een hbo- of (uiteindelijk) een wo-opleiding te volgen, maar die voor één vak gezakt zijn. Dit ontbrekende certificaat voor je havo- of vwo-diploma kun je via Aventus Lyceum halen. Tegelijkertijd volg je al enkele programmaonderdelen van een hbo-opleiding bij Saxion. Daarmee kun je studiepunten behalen, waarmee je alvast een voorsprong op kunt bouwen voor de hbo-opleiding die je na het behalen van je diploma wilt gaan volgen.

Toelatingseisen en aanmelden

De toelating gaat via Saxion, Meld je daarom eerst bij Saxion aan Daarna volgt, als je bent toegelaten, een intakegesprek bij Aventus Lyceum. Kijk voor de specifieke toelatingseisen voor dit traject op www.saxion.nl. Ben je toegelaten bij Saxion voor het vavo-HO-traject? Meld je dan aan voor de opleiding bij Aventus Lyceum. Vermeld in het opmerkingenveld dat je je wilt aanmelden voor het vavo-HO-traject.