Paragrafen

Belangrijk voordat je je aanmeldt:

  • Meld je uiterlijk 5 juli aan om geplaatst te worden in het komende studiejaar.
  • Ben je 16 of 17 jaar en zit je nog op een school voor voortgezet onderwijs, dan moet je huidige school je aan Aventus Lyceum uitbesteden*. Daarna kun je je zelf via deze site aanmelden.
  • Ben je 18 jaar of ouder én volg je geen voortgezet onderwijs meer, dan kun je je rechtstreeks aanmelden.
  • Ben je van plan je aan te melden voor het september-examen van Aventus Lyceum? Zorg er dan voor dat je tijdens het aanmelden de hiervoor bestemde checkbox aanvinkt. Voor meer informatie over het september-examen, zie deze pagina.
  • In sommige gevallen is een aanvullend onderzoek nodig om te bepalen of je toelaatbaar bent en kan het zijn dat je later instroomt. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt!

Kies het havo (vavo) profiel Cultuur & Maatschappij

Als je kiest voor het havo (vavo) profiel Cultuur & Maatschappij, dan volg je de vakken Duits of Frans en Geschiedenis. Je kiest daarnaast twee van de volgende vakken: Kunstvak Tekenen of een derde moderne vreemde taal en Aardrijkskunde of Economie of Maatschappijwetenschappen. Ook volg je een gemeenschappelijk deel met daarin Nederlands, Engels, Maatschappijleer en de rekentoets. En er is een verplicht vrij deel, waarin je een vak naar keuze volgt dat nog niet in je pakket zit en je je profielwerkstuk maakt.

Uitbestedingsformulier

Download het uitbestedingsformulier. Laat het formulier invullen en ondertekenen door je school. Het ondertekende formulier kan je bij aanmelding uploaden of na  je aanmelding via de website mailen naar STA-I-Lyceum@aventus.nl.

Reiskostenregeling vavo

Je komt als vavo-leerling in aanmerking voor een reiskostenvergoeding als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en op een afstand woont van meer dan 10 reiskilometers. Lees meer over de Reiskostenregeling vavo.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.