Paragrafen

Iets voor jou?

Wil jij breed inzetbaar zijn in de elektro- en installatietechniek? Wil jij kennis en vaardigheid vergroten ten bate van betere interne communicatie met betrekking tot installatie- en/of montagewerk door middel van 2D-tekenen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

In deze cursus leer je ontwerpen en tekenen van 2D tekeningen aan de hand van een programma. Waarbij de focus ligt op het verzamelen van informatie om de gewenste tekening te kunnen maken en het maken van een planning voor de uitvoering van het werk. 

De volgende thema's komen aan bod tijdens deze scholing:

  • Veel gebruikte symbolen in tekeningen
  • Diverse materialen en hun eigenschappen en toepassingen
  • Opbouwvoorschriften
  • Schema’s lezen en tekenen
  • 2D en 3D tekeningen lezen

Na afronding van deze cursus ben je in staat om informatie te verzamelen voor het maken van 2D-tekeningen, het maken van eenvoudige berekeningen en het afronden van tekenwerkzaamheden.

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen zijn te vinden in de digitale leeromgeving. Je hebt een laptop nodig.

Examen

Deze scholing wordt afgerond met een portfolio, observatie, en eindgesprek. Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-certificaat. 

Een man kijkt naar een beeldscherm met een grafische weergave

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.